Laeb

Moodsamad alternatiivid mullale

Kas teadsid, et taim ei pea alati traditsioonilises mullas kasvama? Ükskõik, kas otsid mulda, taimegraanuleid või taimetugevdajaid, Seramis pakub Sinu toa- või aiataimede jaoks kõik vajaliku.

Seramis koosneb 100% puhtast põletatud savist ja ja rohkem kui 80% graanulite pinnast moodustavad poorid. Tänu sellele saavad taimede juured optimaalse koguse hapnikku isegi siis, kui Seramis on veega täielikult küllastunud. Peened poorid imavad ja salvestavad vett ja toitaineid ning vabastavad selle vastavalt taime vajadusele. See on nagu käsn - taim võtab täpselt nii palju vett nagu ta vajab ja juured varustatakse hapnikuga optimaalselt. Lisaks takistavad taimede ja lillede graanulid nakatumist seenhaigustesse. Sinu jaoks tähendab see, et taimed saavad hakkama vähema hoolduse ja kastmisega, sest kastmisintervall võib olla isegi kuni 3-4 nädalat!

Tänu oma vastupidavale struktuurile ei vanane Seramis kunagi ja see ei rikne, paisu ega tihene. Savigraanulid sobivad kasutamiseks kõikidele taimedele nii toas kui õues. Seramist võid kasutada näiteks roheliste taimede, ürtide, ampli- ja rõdulillede jaoks ning savigraanulite sisse võid istutada isegi suure elupuu! Saadaval on ka spetsiaalsed graanulid orhideedele, kaktustele ja palmidele - jälgi pakil olevat taimetüübi märgistust.

Seramis orhideedele

Orhideedele mõeldud Seramis Savirouhe on valmistatud põletatud poorsest savist ja hoolikalt valitud männikoorest, mis loob juurtele optimaalsed tingimused nii struktuuri kui õhulisuse poolest. Lahtine ja poorne struktuur tagab optimaalsed tingimused orhideede õrnadele juurtele. Õhulisus hoiab ära ülemärgumise. Männikoores sisalduv kaltsium soodustab taime tervislikku kasvu (Ph 5,7).

Seramis kaktustele ja sukulentidele

Cactus seramis on spetsiaalne kasvusubstraat kaktuste ja sukulentide jaoks ja loob neile optimaalsed kasvutingimused. Võid sellega julgelt asenda traditsioonilise mulla või turba kasvusubstraadi. Cactus ceramis on õhulise ja igavese struktuuriga, optimaalse õhu- ja veeläbilaskvusega ning see hoiab ära liigniiskuse ja juuremädaniku. Koosneb savi ja laava segust (pH: 6,7).

Seramis savigraanulid palmidele ja tsitrustele

Seramis Special Substrate for Palm Trees on kasutusvalmis spetsiaalne segu, mis on valmistatud taimegraanulitest, laavakivist ja vermikuliidist. Laavakivi parandab segu stabiilsust. Silikaatmineraal tagab parema toitainetega varustatuse ja hoiab rõdul või terrassil elavad potitaimed veidi kauem soojas (Ph 5,7).

Taimede istutamine Seramis segusse

Kasta eelmisel päeval taim korralikult ära. Eemalda võimalikult palju vana kasvusubstraati (mulda). Kontrolli juuri ja lõika surnud ja kahjustatud osad teravate ja puhaste kääridega ära. Võta eelmisest natuke suurem pott, mille põhjas on väikesed avaused. Pane väike kogus Seramist poti põhja. Aseta taim koos mullapalliga selle peale. Täida ülejäänud pott Seramise kasvusubstraadiga. Kui pott on täis, sulge kasvusubstraat kergelt vajutades ja kastes - nii saab kasvusubstraat juurtega hea kontakti. Jälgi, et liigne vesi ära voolaks.

Niiskusmõõdik

Seramis niiskusmõõdik näitab kastmise vajadust värvi muutmise teel. Aseta mõõdik juurepalli sisse. Mõõdiku punane näit ütleb, et pead oma taimele kohe rohkem vett andma. Sinine näidik ütleb, et taimel on piisavalt vett. Näidiku aken muudab värvi umbes 3–4 tundi pärast taime kastmist. Nii et ole ettevaatlik, et Sa ei kastaks oma taime liiga kiiresti.

Mõõdikuid on kahes suuruses: 16 cm ja 30 cm. Suurem on väliskastmisindikaator pikkusega 30 cm ja välja töötatud spetsiaalselt välitingimustes kasutamiseks suurtes pottides. Mõõdikud on saadaval kahekaupa pakis ja need sobivad kasutamiseks ka mulda istutatud taimede puhul.

Tutvu Seramis toodetega  Vaata kõiki »
Related Posts
  1. Mulla valimine ja vahetamine – kuidas valida oma taimedele parim muld?

    Mulla valimine ja vahetamine – kuidas valida oma taimedele parim muld?

    Kas erinevate mullakottide kirev valik poes ajab Sind segadusse? Millise kasuks otsustada? Miks vajavad aiamaa taimed, õitsevad lilled, maitsetaimed ja toataimed kõik erinevat mulda? Kas ühega ei saa siis hakkama? Loe lähemalt, milline muld milliste taimede jaoks parim on.

  2. Nõuandeid toataimede hooldamiseks

    Nõuandeid toataimede hooldamiseks

    Toataimede eest hoolitsemine ei ole keeruline. Anname Sulle olulisi näpunäiteid kuidas taimi ümber istutada, milline muld valida ja kuidas talvel nende eest hoolt kanda. Esitleme ka paari kergesti hooldatavat toataime, mida on algajal kerge kodus kasvatada ning peatume ka koduloomade jaoks ohtlikel taimedel.

  3. Leia oma toataim

    Leia oma toataim

    Taimed rõõmustavad meid kõiki oma kauni rohelusega, olgu nad siis õues või toas. Kui mõtled oma kodu kaunistamiseks hankida uusi toataimi, peaks alustama sellest, millist välimust ja atmosfääri soovid oma koju luua.

0 kommentaar(i)
Vali kaubamajad Jätka ostmist
Lasnamäe Vali Valitud
Tähesaju tee 8 13917 Tallinn +3726029200 E - R 08:00 - 20:00
L 09:00 - 19:00
P 09:00 - 17:00
info.lasnamae@bauhaus.ee
Juhised Lisainfo
Rocca al Mare Vali Valitud
Kaeravälja tn 3 13516 Tallinn +3726029400 E - R 08:00 - 20:00
L 09:00 - 19:00
P 09:00 - 17:00
info.rocca@bauhaus.ee
Juhised Lisainfo