Laeb

Milline dušisein sobib sinu vannituppa?

Dušisein on vannitoamööbli oluline osa, kuna selle ülesanne on hoida dušinurgast tekkivad veepritsmed vannitoa seintest eemal ning kaitsta vannitoamööblit märjaks saamise eest. Mugavalt ühe käeliigutusega pööratavat või kokkupandavat dušiseina on duši alla minnes lihtne lahti tõmmata ja tagasi kinni lükata. Kumer dušisein on soliidne lahendus, mis moodustab oma kahe uksega kinnise dušinurga. Fikseeritud dušiseinu toodetakse ka sirgete mudelitena. Nii fikseeritud kui ka pööratavatel ja kokkupandavatel dušiseintel on omad eelised ning valiku tegemisel tuleks lähtuda sellest, mis rohkem meeldib ja kasutuseesmärgina kõige paremini sobib ning kui palju on dušiseina jaoks vaba ruumi. 

Lisaks praktilisusele on dušisein ka vannitoa üheks sisustuselementideks. Võimalus on valida selline dušisein, mis sulandub sujuvalt ülejäänud interjööriga või selline lahendus, mis põnevalt eristub ülejäänud vannitoa interjöörist. Kasutajate nõudluse ja teadlikkuse suurenedes laienevad ka valikuvõimalused. Näiteks on praegu trendikaks muutunud musta raamiga dušiseinad.

Dušisein Hietakari Bläk Tokyo 734 fikseeritudDušisein Hietakari Bläk Tokyo 734 fikseeritud

Dušisein kaitseb duširuumi ja mööblit veepritsmete eest. Pildil Dušisein Hietakari Bläk Tokyo 734 fikseeritud.

Must dušisein toob vannituppa stiilse ja särtsaka täienduse ning toimib kogu oma olemusega imelise pilgupüüdjana, olenemata ruumi suurusest. Kroomitud raamidega dušisein on seevastu kerge ja ajatu välimusega ning sulandub vannitoa sisustusega üsna diskreetselt. Olenemata sellest, kas soovid saada mustade raamidega dušiseina või traditsioonilisema välimusega kroomitud raamidega, leiad BAUHAUSist soodsa hinnaga mõlemad versioonid.

Kuidas valida dušiseina?

Kuigi duši all käimine on üks elementaarsemaid igapäevaseid tegevusi, saad need hetked muuta mõnusaks ja lõõgastavaks keset kiiret igapäevaelu. Siin on ka vannitoa sisustusel ja duši funktsionaalsusel oma roll. Kvaliteetne dušisein pakub kaitset ülejäänud vannitoa sisustusele, takistamata valgust ja kerget nähtavust läbi klaasi.

Dušiuks pendel Camargue Vario hõbedaneDušiuks pendel Camargue Vario hõbedane

Dušiust on lihtne puhastamiseks kõrvale pöörata. Pildil Dušiuks pendel Camargue Vario hõbedane.

Oma vajadustele sobivaimat dušiseina otsides on valikukriteeriumiteks:

1. Mudel. Kuna vannitoad erinevad suuresti nii oma suuruse kui ka paigutuse poolest, on tänapäeval saadaval ohtralt erinevaid dušiseinu. Ühe dušiseina asemel saab valida ka kahe uksega dušinurga. Varem oli korterites palju dušikabiine, kuid dušiseinad on tänapäeval populaarsemaks saanud. Dušikabiinide puhastamine on suhteliselt töömahukas, mis muudab dušiseina palju mugavamaks valikuks.

2. Raamide värv. Nagu eelpool mainitud, saab raamide värvi vabalt valida enda maitse järgi.

3. Dušiseina mõõdud. Selleks, et dušisein mahuks selle jaoks kavandatud ruumi, on oluline enne ostuotsuse tegemist ruum võimalikult täpselt üle mõõta. Nii võid olla kindel, et oled soetanud endale sobiva dušiseina ning saad selle kohe ka oma kohale paigaldada.

Dušiseina mõõtmine

Dušiseina ruumi mõõtmisel tuleb olla eriti ettevaatlik. Dušiseina suuruse valimisel tuleb arvesse võtta kõrgust ja laiust. Kõrguselt ulatuvad dušiseinad harva laeni ja polegi vaja, sest seinte eesmärk on kaitsta dušinurga ümbrust duši enda kõrguselt allapoole. Seetõttu tuleb dušiseina kõrgusega eriti tähelepanelik olla vaid siis, kui vannitoa lagi on tavapärasest madalam.

Kokkupandav dušisein sobib ka väikesesse ruumiKokkupandav dušisein sobib ka väikesesse ruumi

Kokkupandav dušisein sobib isegi väiksesse ruumi.

Dušiseina laius on seevastu asi, mille suhtes peaksid alati tähelepanelik olema. Peamiselt seetõttu, et ei tekiks olukorda, kus liiga lai pööratav või voldik dušisein ei avane või ei lähe kinni seinale või mööblile liiga lähedal paiknemise tõttu.

Dušiseinale planeeritud ruum tuleks alati mõõta millimeetri täpsusega – kas vannituppa on plaanis saada kitsas dušisein või hoopis ülilai dušisein, mille taha mahuvad kaks dušši kõrvuti? BAUHAUSist leiad erinevaid dušiseinu, nii kitsaid kui ka kahemeetriseid mudeleid, kui ka standardmõõtudes.

Kokkupandav, pööratav või fikseeritud dušisein?

BAUHAUSis saad valida dušiseina mitte ainult mitme erineva suuruse, vaid ka paljude erinevate mudelite hulgast. Seetõttu on enne lõpliku ostuotsuse tegemist oluline mitte mõelda ainult dušiseina suuruse üle, vaid milline dušisein vastab teie vajadustele kas pööratav, kokkupandav või fikseeritud.

Pööratav dušisein

Nagu nimigi ütleb, saab pööratavat dušiseina nurga või seina poole pöörata alati, kui dušši ei kasutata. Seega tekib vannituppa rohkem ruumi,  muudeks tegevusteks ja toimetusteks. Pööratav dušisein on suurepärane valik vannituppa, kus seina ei pea alati eest ära lükkama, vaid saab vajadusel paindlikult dušinurga poole pöörata ja muul ajal paigal hoida.

Pöörlevad dušiseinad  Vaata kõiki »

Kokkupandav dušisein

Kokkupandav dušisein erineb pööratavast seinast selle poolest, et selle saab täielikult vastu seina kokku voltida. Seetõttu on tegemist seinale kinnitatava mudeliga, mis sobib suurepäraselt ka ülikitsastesse duširuumidesse

Kokkupandava disainiga dušisein on tavaliselt üsna tagasihoidliku välimusega.  Tänu kokkupandavale dušiseinale saab hüvasti jätta tüütult naha vastu kleepuvate dušikardinatega ning valida selle asemel kompaktse suurusega dušiseina, mis käib mugavalt vastu seina.

Kokkupandavad dušiseinad  Vaata kõiki »

Fikseeritud dušisein

Fikseeritud dušisein võib seevastu olla hea valik, kui vannitoas on piisavalt ruumi muude toimingute tegemiseks ja seetõttu ei pea seina keerama ega eest ära voltima. Kuna fikseeritud dušisein on alati paigas, siis see mõjub, kui üks sisekujunduselement vannitoa interjööris. Seetõttu tuleks fikseeritud dušiseina valides pöörata tähelepanu selle välimusele ja disainile, et see sobiks sinu vannituppa.

Olgu sinu valikuks kokkupandav, pööratav või fikseeritud dušisein, leiad need kõik mugavalt BAUHAUSist. Oma valikus pakume ohtralt erinevaid mudeleid ja suurusi kõigist kolmest dušiseinte kategooriast. BAUHAUSi dušiseinte abil saad oma vannituppa luua nii modernse ilme kui ka ajatu klassika - just nii nagu sinule kõige rohkem sobib.

Related Posts
  1. Vannitoa remondi ABC

    Vannitoa remondi ABC

    Vannitoal on oluline roll meie päevarutiini juures. Kas Su vannituba vastab Sinu ootustele? On see ühtlasi mugav ja kaunis? Või oleks aeg üks remont teha? Loe meie bölogist, millised on vannitoa remondi sammud, kuidas kujuneb hind ja remondi kestvus?

  2. Kindlusta oma vannitoamööblile pikk ja õnnelik  elu!

    Kindlusta oma vannitoamööblile pikk ja õnnelik elu!

    Kui soovid kindlustada oma uuele vannitoamööblile võimalikult pika eluea, siis pea meeles mõningaid näpunäiteid, kuidas mööblit valida, muidas puhastada ja kaitsta.

kommentaar(i)
Vali kaubamajad Jätka ostmist
Lasnamäe Vali Valitud
Tähesaju tee 8 13917 Tallinn +3726029200 E - R 08:00 - 20:00
L 09:00 - 19:00
P 09:00 - 17:00
info.lasnamae@bauhaus.ee
Juhised Lisainfo
Rocca al Mare Vali Valitud
Kaeravälja tn 3 13516 Tallinn +3726029400 E - R 08:00 - 20:00
L 09:00 - 19:00
P 09:00 - 17:00
info.rocca@bauhaus.ee
Juhised Lisainfo