Vannitoal on märkimisväärne roll nii meie hommikuste askelduste kui ka õhtuse rutiini puhul. Kas su vannituba toimib just nii, nagu vaja? On see ühtlasi mugav? Või oleks aeg seal tõhus remont teha? Loetleme siin vannitoa remondi etapid, midajärgides võid tõesti luua oma unelmate vannitoa!

Vannitoa renoveerimise sammud

1. Remondi kaardistamine

Hea remondikava sünnib, kui paned kirja kõik soovid ja vajadused. Neid kaardistades on mõistlik läbi arutada oma soovid ja eesmärgid nii remondi ulatuse, eelarve kui ka ajakava mõttes. Broneeri tasuta kaardistus BAUHAUSist – see on osa meie 360° teenindusest.

2. Asbesti kaardistamine

Asbesti kaardistamist tohib teha üksnes sellele spetsialiseerunud ettevõte ja see on kohustuslik toiming, mis tuleb teha kõikides enne 1994. aastat ehitatud korterites.

3. Kodu kaitsmine

Enne vannitoa remonti on oluline kaitsta kõiki muid kohti kodus eelseisvast remondist tekkiva tolmu ja muu prahi eest. Ära unusta ka kindlustuslepinguid (nii oma kodukindlustust kui ka kasutatavat ehitusfirmat silmas pidades).

4. Järelevalve

Järelevalve on soovitatav ka isetegemisprojektide korral. Nii võid olla kindel, et remont saab tehtud head ehitustava ja materjalide tootjate juhiseid järgides ning et sa ei kahjusta sellega ehitist ega kinnisvara.

5. Lammutamine

Vannitoa lammutustöid on võimalik teha osaliselt ka ise, aga nende puhul tuleb arvestada
kindlustusküsimustega, samuti sellega, et võimalikud toru- ja elektritööd nõuavad ikkagi spetsialisti abi.

6. Alustööd

Alustööd on näiteks seinte tasandamine ja põranda plaatimine ning võib-olla ka põrandakütte
paigaldamine ja põranda valamine. Alustööd nõuavad torumeest, kes paigaldab veevärgi ja kanalisatsiooni ühendusvalmiduse.

7. Niiskustõkketööd

Vannitoa niiskustõkketöödega on võimalik ka ise hakkama saada, kuid lihtsam on ikkagi tellida see oma ala asjatundjalt. NB! Enamik korteriühistuid nõuab, et kõik niiskustõkketööd peab tegema serditud sertifitseeritud spetsialist. Küsi siis enne vannitoasremondi alustamist
oma korteriühistust, missugused nõuded teil kehtivad.

8. Plaatimine

Vannitoa plaatimine ja vuukimine nõuavad vastavaid oskusi. Alustööde kvaliteet mõjutab märkimisväärselt plaatimis- ja vuukimistööde raskusastet. Kui alustööd on tehtud korralikult, lähevad ka plaadid kenasti paika ega ole suur kunst saada ilusaid ühtlasi vuuke!

9. Elektri- ja torutööd

Elektritööd peab tegema selle ala paberitega spetsialist ja ka torutööd oleks igati mõistlik lasta teha asjatundjal – isegi siis, kui su remont on muidu puhtalt isetegemisprojekt. NB! Kontrolli töömehi palgates, kas neil on vastav ametitunnistus ja kindlustus ning uuri, millised on nende kogemused.

10. Mööbel ja tarvikud

Vannitoas ei ole harilikult ruumiga priisata. Seetõttu tuleb hoolikalt läbi mõelda, kuhu miski paigutada, et asi laitmatult toimiks. BAUHAUSi kogenud projekteerijateltsisearhitektidelt
võid saada praktilise sisustamise asjus kuldaväärt nõu. Abi on valmis osutama ka BAUHAUSi
Paigaldusteenus, kes paigaldab Sinu eest näiteks dušinurga ja kõik kraanid!

11. Lõplik ülevaatus

Imetle lõpptulemust ja naudi oma uut vannituba!

Valik keraamilisi plaate  Vaata kõiki »

Vannitoa renoveerimise hind

Vannitoa renoveerimise hind koosneb mitmest tegurist, näiteks vannitoa seisukorrast ja suurusest, korteri ehitamise aastast, tööjõu ja materjalide hulgast. Vanemad vannitoad vajavad üldjuhul rohkem remonti, mis kajastub vannitoa renoveerimise hinnas.

BAUHAUS-is koosneb vannitoa renoveerimise hind järgmisest: lammutustööd, vundamenditööd, pinnamaterjalid, mööbel, ehitusmaterjalid ja -tarbed, tööd tegev professionaal, renoveerimiseks kulunud tööaeg ja järelevalve.

Erinevad segistid vannituppa  Vaata kõiki »

Vannitoa renoveerimise kestus

Vannitoa renoveerimise kestus sõltub ka paljudest teguritest, kuid üldiselt võtab see hinnanguliselt umbes 3-4 nädalat.

Remondi kestust mõjutavate tegurite hulka kuuluvad nt. vannitoa seisukord ja suurus, vajalikud uuringud (nt asbestiproov) ja vannitoa renoveerimise ulatus ehk kas tegemist on ainult nn. väiksemad pinna remonditööd või kavandatakse struktuurseid muudatusi.

Vannitoamööbel  Vaata kõiki »
  1. E-pood
    Click & Collect
  2. E-pood
    Click & Collect
  3. E-pood
    Click & Collect
  4. E-pood
    Saadaval kaubamajast
  5. E-pood
    Saadaval kaubamajast
  6. E-pood
    Saadaval kaubamajast
  7. E-pood
    Saadaval kaubamajast
  8. E-pood
    Saadaval kaubamajast
  9. E-pood
    Saadaval kaubamajast
  10. E-pood
    Saadaval kaubamajast
  11. E-pood
    Saadaval kaubamajast
  12. E-pood
    Saadaval kaubamajast