Laeb

Grilli valimine: milline grill sobib just sulle?

Toidu grillimise lõhn on kindel märk, et suvi on käes. Et grillihooajast osa saada, tuleb endalegi grill hankida. Missugune aga oleks sinu jaoks õige? 

Arvesta selliste asjadega:

  1. grilli kasutusotstarve
  2. sööjate hulk
  3. grilli hoiukoht
  4. kui palju tahad või saad seadme ostuks kulutada

Traditsiooniline ja kindel söegrill

Kaksi nuorta naista on kumartunut pullot kädessään pallogrillin ääreen ihailemaan grillissä kypsyviä ruokia. Hiiligrillin savu ympäröi naiset ja taka-alalla näkyvän uima-altaan.Kaksi nuorta naista on kumartunut pullot kädessään pallogrillin ääreen ihailemaan grillissä kypsyviä ruokia. Hiiligrillin savu ympäröi naiset ja taka-alalla näkyvän uima-altaan.
  1. Vana hea kuppelgrilliga saab teha õige mitmeid asju. Paljude jaoks on just see õige grill, milles söebriketi suitsuaroom annab toidule iseloomuliku hõngu. Kuigi söegrilli termoregulatsioon võib olla ettearvamatu, on see grillina kindel valik.
  2. Söegrill soojeneb aeglaselt, aga kui see on juba soojaks läinud, saab sellel küpsetada õhtu läbi. Kui sul on sageli tarvis kokata suurema seltskonna jaoks, vali suure grillimispinnaga grill. 
  3. Kõige parem on hoida grilli siseruumides või vähemalt varikatuse all, kaitstuna vee ja lume eest. Ratastega grilli on lihtne liigutada, jalgadeta söegrillid aga saab talveks hoiule panna ka õige pisikesse ruumi.
    NB! Lase grillil enne selle tuhast tühjendamist, puhastamist ja hoiule panekut korralikult jahtuda!
  4. Grille on mitmes hinnaklassis, paljud maksavad vaid mõnikümmend eurot.
    NB! Kvaliteetse grilli tunneb ära kaalu järgi – vastupidav materjal on enamasti raske ja juhib ka paremini soojust. Ära unusta, et söegrilli jaoks on vaja ka sütt või briketti ja süütamisvahendeid.

    NB! Vali alati pisut suurem grill, kui igapäevakasutuseks vajad!
Söe- ja briketigrillid  Vaata kõiki »

Kiire ja mugav elektrigrill

Elektrigrill Weber Q1400  kuumeneb palju kiiremini kui söegrill. Hea liha küpsetada otse kuumal plaadil.

  1. Elektrigrilli on lihtne kasutada, see on tulekindel ja sobib suurepäraselt ka rõdule (kui korteriühistu lubab). Mõnel elektrigrillil ei lähe toit peaaegu üldse kõrbema, nii et sellega võib vabalt grillida ka siseruumides.
  2. Elektrigrill on mugav valik, kui sul on vaja kiiresti grillida väikeseid koguseid. Elektrigrilli võimsus ei küüni söe- või gaasigrilli tasemele. Väike nipp: Eelküpseta toit ahjus või potis ja grilli siis elektrigrillil üle!
  3. Elektrigrillid on enamasti väikesed ja hõlpsasti teisaldatavad, tänu millele neid on lihtne üles seada ja hoiule panna. Paljudel elektrigrillidel on eemaldatavad jalad, nii et neid saab kasutada ka lauagrillina.
  4. Elektrigrille on mitmesuguse hinnaga. Tõhusa seadme eest tuleb välja käia suurem summa. Sa ei pea aga pidevalt ostma grillsütt või vahetama gaasiballoone, sest elektrigrill ei vaja tööks muud kui pistikupesa.
Elektrigrillid  Vaata kõiki »

Täiusliku lõpptulemuse saab ka gaasigrilliga

  1. Gaasigrillid on tõhusad, kiiresti kasutusvalmis ja temperatuuri on lihtne reguleerida. Gaasigrill on hea valik, kui tahad sageli grillida. Kui grillimispind on jagatud eri kõrgusel grillimisrestideks ja grillimisplaatideks, saad eri temperatuuri ja küpsetusajaga tükke mugavalt korraga küpsetada. 
  2. Gaasigrill on grillimeistri parim sõber, kui tarvis on grillida kiiresti suurt hulka eri asju. NB! Vali alati pisut suurem grill sellest, mis sulle igapäevakasutuseks piisav tundub.
  3. Gaasigrill nõuab palju ruumi. Seda on vaja kaane avamiseks ja gaasiballooni jaoks, mis tuleb asetada kasutamise ajaks piisavale ohutuskaugusele. NB! Kui grill ei ole kasutuses, kata see kaitsekattega – ennekõike siis, kui hoiad seda lageda taeva all.
  4. Osa gaasigrille vastab varustustasemelt väikesele köögile ja need eriomadused ei maksa just vähe. Suurem küpsetuspind tähendab ka suuremat hulka põleteid, mis omakorda mõjutab gaasikulu.
Gaasigrillid  Vaata kõiki »
  1. E-pood
    Click & Collect
  2. E-pood
    Click & Collect
  3. E-pood
    Click & Collect
  4. E-pood
    Click & Collect
  5. E-pood
    Click & Collect
  6. E-pood
    Click & Collect
  7. E-pood
    Click & Collect
  8. E-pood
    Click & Collect
  9. E-pood
    Click & Collect
  10. E-pood
    Click & Collect
  11. E-pood
    Click & Collect
  12. E-pood
    Click & Collect

Täiustage grillimist suitsutamise ja grilltarvikutega

Elektrisuitsuahju Muurikka PRO 1200W abil saab küpsetada nii kala, liha, köögivilju kui mereande.

Ära unusta, et hõrku toitu võib valmistada ka suitsutamise teel! Pakkuge oma perele või külalistele maitsenaudingut suitsuhõrgutistega, mille saad luua eraldi suitsuahju, suitsutamiskasti või suitsutuslaastudega.

Toidu suitsutamine on lihtne. Suitsukomponendid (nt lepalaastud) pannakse suitsetajale, misjärel nad tekitavad suitsu, maitsestades seeläbi toitu.

Eraldi suitsutamistünne ja -ahjusid võib leida nii elektri-, gaasi- kui söeküttega. Elektrilise suitsuahjuga on suits peaaegu olematu ja seetõttu on seda võimalik kasutada ka linnatingimustes. Suitsutamine on lihtne ka eraldi suitsutamisnõu või -kastiga, mida saab kasutada näiteks lahtisel tulel või grillil. Lugege üksikasjalikumaid juhiseid ja näpunäiteid suitsutamise vastava toote kasutusjuhisest.

Pitsakivi peal küpseb pitsa põhi krõbedaks ja kohevaks.

Korralike vahenditega on grillimine lausa lust! Peamised tööriistad grillimiseks võiks olla: grillilabidas, grillitangid ja grillipuhastushari. Eraldi pitsakivid, pannid ja muud tarvikud suurendavad grilli kasutamise võimalusi veelgi.

Lisaks grillile on vaja ka korralikke puhastustarvikuid ja -vahendeid, et grill kestaks kaua ja oleks kohe ka järgmiseks kasutamiseks valmis. Grilli puhastamine pärast kasutamist on ülitähtis. Puhastusvahendid ja grilliharjad aitavad teie grilli uut välimust hoida.

Söegrillide puhul on heaks abivahendiks veel grillsöe süütaja. Lisaks pakume ka teisi süütamistarvikuid, grillgaasi ja kõikvõimalikke grillide lisatarvikuid. 

Grillitarvikud  Vaata kõiki »

BAUHAUS-ist leiad oma vajadustele vastava grilli – ole siis grillimismeister või algaja. Kui sa siin antud juhiste abil siiski õiget grilli ei leia, aitavad meie asjatundlikud töötajad sul meelsasti unistuste grillini jõuda. Lisateavet grillide kohta leiad meie e-poest. Maitsvat grillihooaega!

Related Posts
  1. Grilli puhastamine enne ja pärast grillihooaega

    Grilli puhastamine enne ja pärast grillihooaega

    Kas grill jäi pärast viimast grillpidu puhastamata? Ära muretse, meie näpunäidete ja toodete abil on grilli puhastamine ja hooldus sujuv ja lihtne.

kommentaar(i)
Vali kaubamajad Jätka ostmist
Lasnamäe Vali Valitud
Tähesaju tee 8 13917 Tallinn +3726029200 E - R 08:00 - 20:00
L 09:00 - 19:00
P 09:00 - 17:00
info.lasnamae@bauhaus.ee
Juhised Lisainfo
Rocca al Mare Vali Valitud
Kaeravälja tn 3 13516 Tallinn +3726029400 E - R 08:00 - 20:00
L 09:00 - 19:00
P 09:00 - 17:00
info.rocca@bauhaus.ee
Juhised Lisainfo