Soojade ilmade saabumine tähendab üht: on aeg taas alustada grillihooajaga! Enne nautimist tuleb aga grill puhtaks teha, sest peale pikka pausi vajab sinu grill kindlasti hooldust. Ka suvel ei tohiks puhastamist unarusse jätta, et grill toimiks veel mitu hooaega.

Siia postitusse oleme koondanud kõik BAUHAUSi grillimeistrite näpunäited, kuidas grilli pärast seismist puhastada ning kuidas tõrksat mustust maha saada nii tava- kui gaasigrillilt.

Grilli hooldus

Grilli hooldus on vaja ära teha juba enne kui oled jõudnud osta esimesed pihvid. Isegi kui grill on kuude kaupa kasutuna varjualuses seisnud, ei tähenda see, et see on kasutusvalmis – vastupidi. Grilli puhastamine tagab, et mustus, tolm ja putukad ei riku toitu. Samal ajal tuleks kontrollida olulisi grilli funktsioone.

BAUHAUSi valikust leiad tarvikuid nii grilli puhastamiseks kui ka grillimiseks.BAUHAUSi valikust leiad tarvikuid nii grilli puhastamiseks kui ka grillimiseks.

Grilli puhastamine

Grilli puhastamine algab grilli asetamisega tasasele pinnale. Kui grill ei ole väga määrdunud, võid selle osi pühkida universaalse puhastusvahendiga niisutatud pehme lapiga. Samuti võib nõude- või grillipesuvahendiga pesta eemaldatavaid osi, nagu rest, kui viimane puhastus eelmise hooaja lõpus ei olnud piisavalt tõhus.

Kui grillrestile on sattunud mustust, küta grill kuumaks ja jahuta seejärel käetemperatuurini. Pühi tõrges rasv ja mustus maha roostevabast terasest või messingist harjaga.

Napoleoni grillipuhastushari sobib roostevabast terasest avatud ja suletud pindade põhjalikuks puhastamiseks.Napoleoni grillipuhastushari sobib roostevabast terasest avatud ja suletud pindade põhjalikuks puhastamiseks.

Kuuma grilli puhastamisel on eeliseks pikk vars.

Kui grill on hooaja lõpus korralikult puhtaks tehtud, siis peaks puhastamine olema üsna lihtne. Nii et isegi siin kehtib vanasõna: tänaseid toimetusi ära viska homse varna. Seetõttu ära unusta grilli osi enne hooaja lõppu põhjalikult puhastada. Kõik tööriistad ja tarvikud oma grilli hooldamiseks leiad BAUHAUSist.

Grill puhtaks!  Vaata kõiki »
  1. E-pood
    Click & Collect
  2. E-pood
    Click & Collect
  3. E-pood
    Click & Collect
  4. E-pood
    Click & Collect
  5. E-pood
    Click & Collect
  6. E-pood
    Click & Collect
  7. E-pood
    Click & Collect
  8. E-pood
    Click & Collect
  9. E-pood
    Click & Collect
  10. E-pood
    Click & Collect
  11. E-pood
    Click & Collect
  12. E-pood
    Click & Collect

Grilli gaasivooliku ja gaasivooliku ühenduse kontrollimine

Kui sul on gaasigrill, peaksid sellega enne esmakordset kasutamist olema eriti ettevaatlik. Kõigepealt kontrolli grilli gaasivoolikut, ega seal ei ole pragusid või mõrasid. Kui märkad voolikul kulumist, tuleks see vahetada uue vastu.

Samuti kontrolli, et gaasivooliku ühendus oleks kahjustamata ja püsiks kindlalt grilli küljes. Vaheta kulunud pistik enne grillima asumist uue vastu ja jälgi selle korrasolekut kogu suve. Kontrolli kindlasti ka rõhuregulaatorit, mida tuleks vahetada iga 2–4 ​​aasta tagant. Kui Sinu gaasigrill vajab uusi osi, leiad need hea hinnaga BAUHAUSist.

Gaasiballoonid, gaasivoolikud ja regulaatorid  Vaata kõiki »
  1. E-pood
    Click & Collect
  2. E-pood
    Click & Collect
  3. E-pood
    Click & Collect
  4. E-pood
    Click & Collect
  5. E-pood
    Click & Collect
  6. E-pood
    Click & Collect
  7. E-pood
    Click & Collect
  8. E-pood
    Saadaval kaubamajast
  9. E-pood
    Saadaval kaubamajast
  10. E-pood
    Saadaval kaubamajast
  11. E-pood
    Saadaval kaubamajast
  12. E-pood
    Click & Collect

Gaasigrilli puhastamine

Gaasigrilli puhastamine ei erine väga tavalise söe- või elektrigrilli puhastamisest. Samuti tuleb selle eest regulaarselt hoolt kanda enne grillihooaja algust, peale iga kasutuskorda ja enne grilli puhkusele panemist. Gaasigrilli põhjalik puhastamine pikendab grilli eluiga ja väldib kahjustusi, sest gaasiga tuleb alati olla eriti ettevaatlik.

Hooldatud ja puhastatud gaasigrill on suveköögi silmatera.Hooldatud ja puhastatud gaasigrill on suveköögi silmatera.

Gaasigrilli puhastus peale talve

Gaasigrilli puhastamine hooaja algul algab selle seisukorra visuaalsest kontrollist. Kas piisab, kui pühkida niiske lapiga või tuleks kinnijäänud rasv ja toidujäägid eemaldada grilliharjaga?

Grilli tuleks seest pesta kindlasti grillipuhastusvahendiga. Välisosa puhastamiseks piisab isegi tavalisest universaalpuhastusvahendist. Kontrolli ka põletite seisukorda, lülitades grill sisse (ainult siis, kui oled gaasivoolikus ja selle kinnituse seisukorras kindel.) Kui leek lahvatab kollaselt, võivad põletid vajada põhjalikumat puhastamist.

Gaasigrilli põletite puhastamine

Gaasigrilli põleti puhastamine tagab grilli korraliku töö ning selle, et põletitele sattunud mustus ei kujuta endast tuleohtu.

Kui gaasigrill leek süttib kollaselt, on see märk mustuse sattumisest põletile. Põleti puhastamine ei nõua erilisi tööriistu ega tarvikuid, võib piisata näiteks peenikesest traadist või hambaorgist. Vaata ka põleti juhtnuppude õhuvõtuavasid, et seal ei oleks näiteks putukad.

Gaasigrilli puhastamine pärast kasutamist

Kõige olulisem on gaasigrilli puhastamine pärast kasutamist. Kui rasv ja toidujäägid jäävad kinni ja kogunevad grilli pinnale, ei mõjuta see mitte ainult toidu maitset ja grilli tööd, vaid võib osutuda ka ohuks.

30 x 40 cm Kingstone grilli küpsetusmatt kaitseb grilli.30 x 40 cm Kingstone grilli küpsetusmatt kaitseb grilli.

Grillmati kasutamine muudab grilli puhtana hoidmise lihtsamaks. Pildil grillimismatt Kingstone 40 x 30 cm.

Kõigepealt tutvu oma grilli kasutusjuhendiga, et näha, milliseid puhastusprotseduure sinu grill vajab. Grillid on erinevad ja näiteks Weberi gaasigrilli puhastamiseks võib vaja minna veidi erinevaid aineid kui mõne teise gaasigrilli puhul. Üldjuhul käib gaasigrillide puhastamine aga ühtemoodi.

Ära lülita gaasigrilli kohe pärast kasutamist välja, vaid lase sellel veel viis minutit soojeneda, et puhastada põletid ja eemaldada grillile jäänud rasv. Kui grill on veidi jahtunud, puhasta seda sobiva puhastusvahendiga.

Samuti puhasta grilli põhja tilkunud rasv. Tugev rasv eemalda grilliharjaga pärast seda, kui oled alust sobivas puhastusvahendis leotanud. Gaasigrilli hoolikas puhastamine kohe pärast kasutamist tagab selle, et järgmine kord saaks tühja kõhuga kohe grillima asuda.

Broil King gaasigrillile sobiv rasvanõu.Broil King gaasigrillile sobiv rasvanõu.

Regulaarne rasvanõu vahetus on gaasigrilli hooldamise oluline osa. Rasvanõu Smokefire 10 tk.

Gaasigrilli resti puhastamine

Gaasigrilli resti tuleks puhastada siis, kui grill on veel veidi soe, et rasva ja toidujäägid saaks kergesti ja kiiresti eemaldada. Ära isegi püüa külmalt grillilt tõrksamat mustust puhastada. Enne sobiva puhastusvahendiga puhastamist võid proovida ka rasva maha põletada. Pärast puhastamist pintselda resti õliga, et see ei roostetaks. Tavaline toiduõli töötab hästi.

3-osaline Napoleoni grillikomplekt on valmistatud roostevabast terasest ja sellel on kuumuskindel haardepind.3-osaline Napoleoni grillikomplekt on valmistatud roostevabast terasest ja sellel on kuumuskindel haardepind.

Puhasta grill kohe pärast kasutamist. Läheduses rippuv puhastushari on hea meeldetuletus.

Kaitse oma grilli!  Vaata kõiki »

Väga määrdunud grilli puhastamine

Vahel juhtub, et grilli puhastamine jäetakse unarusse ning seda hakatakse puhastama alles siis kui see on väga tugevalt määrdunud. Kuid tegelikult sellest midagi hullu ei ole, tavaliselt annab ka väga määrdunud grilli edukalt puhastada ning ei pea ruttama uut ostma. Allpool toodud BAUHAUSi grillmeistrite näpunäidetega saad oma vanale grillile kindlasti uue energia!

Puhasta kõige tõrksaim rasv, põletades seda grillil.Puhasta kõige tõrksaim rasv, põletades seda grillil.

Grilli puhastamine põletamise teel

Grilli puhastamine põletamise teel aitab vabaneda kõige tõrksamatest rasvadest. Kuumuta grill ja lase sellel 15–20 minutit kuumeneda, et kõige tugevam rasv ära põleks. Lülita grill välja ja lase sellel käetemperatuurini jahtuda. Seejärel saad grilliharjaga proovida, kas rasv tuleb maha.

Kui grillrestid on piisavalt tugevad, saab grilli ka survepesuriga puhastada.

Survepesurit K 5 Premium Smart Control saab Bluetoothi ​​kaudu lihtsalt ühendada nutitelefonigaSurvepesurit K 5 Premium Smart Control saab Bluetoothi ​​kaudu lihtsalt ühendada nutitelefoniga

Enne survepesuri kasutamist kontrollige, kas teie grill kannatab survepesuriga puhastamist. Pildil on survepesur Kärcher K 5 Premium Smart Control, mida saab Bluetoothi ​​kaudu ühendada nutitelefoniga.

Tõhusaks puhastamiseks  Vaata kõiki »

Hallitanud grilli puhastamine

Kui grilli pole korralikult puhastatud, võib see halvimal juhul hallitama hakata. Hallitanud grilli puhastamine ei ole lihtne, kuid seda saab teha. Leia piisavalt tugev puhastusvahend, mis ei kahjusta grilli materjali. Kui grillil on hallitust ja mustust, soojendage seda esmalt. Kandke respiraatorit ja peske grilli õues.

Vajadusel korda puhastamist mitu korda. Kasuta abivahendina grilliharja. Kui grill ei ole vaatamata mitmele katsele hallitusest täielikult puhas, peaks viima grilli jäätmejaama. Ära riski sellega, et toidule võib sattuda hallitusjääke.

Kingstone Cliff 350 gaasigrillil on kolm roostevabast terasest põletit ning külgpõletiKingstone Cliff 350 gaasigrillil on kolm roostevabast terasest põletit ning külgpõleti

Kui on aeg grilli vahetada, leiad meilt laia valiku parimaid grille, mis sobivad igale maitsele. Pildil on gaasigrill Kingstone Cliff 350, millel on ka pitsakivi.

Uus grill igale maitsele  Vaata kõiki »
  1. E-pood
    Click & Collect
  2. E-pood
    Click & Collect
  3. E-pood
    Click & Collect
  4. E-pood
    Click & Collect
  5. E-pood
    Click & Collect
  6. E-pood
    Click & Collect
  7. E-pood
    Click & Collect
  8. E-pood
    Click & Collect
  9. E-pood
    Click & Collect
  10. E-pood
    Click & Collect
  11. E-pood
    Click & Collect
  12. E-pood
    Click & Collect
  13. E-pood
    Click & Collect
  14. E-pood
    Click & Collect
  15. E-pood
    Click & Collect
  16. E-pood
    Click & Collect

Grillipuhastusvahendid

Grilli puhastamiseks vali puhastusvahendid, mis on piisavalt tõhusad, kuid ei kriimusta ega kahjusta grilli pindu. Eelkõige on grilli sisemus tundlikum, seega oleneb sobiv vahend grillist. Seetõttu loe hooldustoimingute tegemiseks hoolikalt oma grilli juhiseid. Näiteks emailpindade pesemiseks ei tohi kasutada kõiki puhastusvahendeid.

Puhastuskäsn ei kahjusta gaasigrilli matti malmpinda.Puhastuskäsn ei kahjusta gaasigrilli matti malmpinda.

Kindlasti tuleb valida puhastusvahend, mis ei kahjusta gaasigrilli matti malmpinda.

Grillitarvikud  Vaata kõiki »
  1. E-pood
    Click & Collect
  2. E-pood
    Click & Collect
  3. E-pood
    Click & Collect
  4. E-pood
    Click & Collect
  5. E-pood
    Click & Collect
  6. E-pood
    Click & Collect
  7. E-pood
    Click & Collect
  8. E-pood
    Click & Collect
  9. E-pood
    Click & Collect
  10. E-pood
    Click & Collect
  11. E-pood
    Click & Collect

Välispinna puhastamiseks piserda grillipuhastusvahendit ja kasuta tavalist lappi. Grilliharja või spaatliga on lihtne mustust ja rasva maha kraapida. Grillihari peaks olema kas roostevabast terasest või messingist, et see ei kriimustaks puhastatavaid pindu.

 

Kõik grilli puhastamiseks ja hooldamiseks sobivad tööriistad ja tarvikud leiad BAUHAUSist.