Laeb

Suvekodu korda - suur ülevaade asjadest, mis suvekodus elu mugavamaks teevad

Suvilas tahame end tunda sama mõnusalt kui kodus. Oleme kokku kogunud ideid, näpunäiteid ja soovitusi, millega oma elu suvekodus veelgi mugavamaks, lihtsamaks ja keskkonnasõbralikumaks muuta. Ükskõik, kas plaanite saunaremonti, õue korrastamist, terrassiehitust, grilli töökorda seadmist, uue aiamööbli soetamist, kuivkäimla ümberehitamist, väliköögi ehitamist või suvila enda renoveerimist – BAUHAUSist leiate selleks kõik vajaliku!

Saun - suvekodu süda

Suvekodu ja saun kuuluvad kokku. Ükskõik millise suvekoduga on tegemist, saun on seal tõenäoliselt olemas. Paljude meelest on puuküttega keris ainus võimalik valik suvekodu saunas, kuid ka kaasaegne elektrikeris tuleb kõne alla juhul, kui suvilas on korralik elektrisüsteem.

Kuidas aru saada, kas keris vajab väljavahetamist?
Kui märkate kerise küttekehas auku, tuleb keris loomulikult kohe välja vahetada. Teine märk on see, kui keris ei lähe enam hästi kuumaks. See võib juhtuda vanemate keriste puhul, nii et kogu kerise asendamine uuega oleks mõistlik. Seetõttu on kevadeti hea mõte oma suvekodu keris üle kontrollida. Kerisekive kerisest välja tõstes ja kerist taskulambi abil uurides on võimalik kiiresti välja selgitada, kas kerises on auke. Samal ajal saate kontrollida ka kerisekivide seisukorda. Kerisekive omavahel kokku lüües näete, kas kivide küljest eraldub puru ja kilde – sel juhul tuleks kerisekivid välja vahetada. Ka saunalava tasub regulaarselt hooldada. Selleks sobivad spetsiaalsed sauna puhastusvahendidsaunavaha ja saunalava kaitsevahend. BAUHAUSist saate osta ka täiesti uued saunalava moodulid ja saunapingid või lavalauad.
Sauna jaoks sooja vee tegemisel on suurepäraseks lahenduseks spetsiaalne katel või kerise kõrval asuv veemahuti. BAUHAUSist leiate ka palju muid saunade jaoks vajalikke tooteid alates saunavalgustitest  ja saunaustest kuni saunatarvikute ja saunavihtadeni.

  1. E-pood
    Click & Collect
  2. E-pood
    Click & Collect
  3. E-pood
    Click & Collect
  4. E-pood
    Click & Collect
  5. E-pood
    Click & Collect
  6. E-pood
    Click & Collect
  7. E-pood
    Click & Collect
  8. E-pood
    Click & Collect
  9. E-pood
    Click & Collect
  10. E-pood
    Click & Collect
  11. E-pood
    Click & Collect
  12. E-pood
    Click & Collect

Moodsad kuivkäimlad – keskkonnasõbralikud ja kergesti puhastatavad 

Ka vana käimla saab enamikul juhtudel ümber ehitada mugavaks ja keskkonnasõbralikuks tualettruumiks. Kuivkäimla on keskkonnateadlik valik. Korraliku kõva aluspõhjaga kuivkäimla paigaldamine vanasse välikäimlasse parandab oluliselt käimla kasutusmugavust ja hoiab ära toitainete üleliigse koormuse pinnases.

Viimastel aastatel on turule tulnud mitmesuguseid kuivkäimlate mudeleid ning nende kasutamine kodus ja suvilates on aina populaarsemaks muutunud. Kaasaegseid kuivkäimlaid on lihtne kasutada ja nad on lõhnatud. Need ei kuluta loputamiseks vett, vaid põletavad, külmutavad, kompostivad või eraldavad tahked ja vedelad aineid. Ja kui teile meeldib suvel palju ringi liikuda, on nutikaks lahenduseks veel kaasaskantav WC

Juba käimla planeerimisfaasis tasub kaaluda, millised käimla omadused on teile jaoks kõige olulisemad. Käimla hoolikas valik ja õiged paigalduslahendused tagavad käimla õige töötamise ja kasutusmugavuse.

Käimlat valides mõelge läbi järgmised punktid:

  • Käimla kasutamise lihtsus
  • Potentsiaalne elektri või vee vajadus ja kättesaadavus
  • Käimla kasutajate arv
  • Kas käimla on mõeldud ainult suviseks kasutamiseks või kasutatakse seda ka talvel?
  • Kas käimlat soovitakse paigaldada välitingimustesse või on see ühenduses siseruumidega? 
  • Millised on käimla hooldus- ja tühjenduslahendused? 
  • Millised on paigaldamisega seotud detailid - erinevate käimlate paigalduslahendused, ruumivajadused ja kanalisatsiooni paigutus on erinevad.

Kompostrid – keskkonnasõbralik jäätmekäitlus

Aiakompostrid

Aiakompostri abil on võimalik lihtsalt ja tõhusalt kompostida kõik aia- ja haljastusjäätmed. Aiakomposter sobib hästi nii kodu- kui ka suvilakasutuseks ning lisaks aiajäätmete kompostimisele saab seda kasutada ka käimlajäätmete kompostimiseks. Kompostimine aitab säästa nii loodust kui raha. Kodu- ja aiajäätmeid ei pea kuhugi vedama ning kompostijäätmetest saate tasuta ja puhta mullaparandusmaterjali. Aias saab kasutada ka lehekompostrit, mis on lihtne ja odav viis lehtede ja muude aiajäätmete kompostimiseks. Lehekompostri asukohta tuleks hoolikalt valida, kompost peaks alati olema kontaktis maapinnaga ning koht peaks olema soe ja varjuline. Lehekompostri puhul peab hoolitsema ka piisava hapnikuvarustuse eest. Aluseks võib panna näiteks oksad või hakkpuidu. Vahekihtidele visata peoga kompostiäratajat.

Olmejäätmete kompostrid

Olmejäätmete komposter, nagu nimigi ütleb, on mõeldud olmejäätmete kompostimiseks. Kogu ulatuses soojusisoleeritud kompostrit on võimalik kasutada aastaringselt. Olmejäätmete komposter peab olema ka kahjurikindel. Korralikus olmejäätmete kompostris lagunevad jäätmed väga kiiresti, näiteks kiirkompostrist  võib saada valmis komposti juba umbes 6 kuni 8 nädalaga.
Samuti peab olmejäätmete kompostri kaas olema tihe ja isoleeritud, kuna suurem osa soojusest hajub kaane kaudu. Tähelepanu tuleks pöörata ka kompostri suurusele, kuna liiga väike komposter ei suuda käidelda olmejäätmeid ja liiga suur komposter ei toimi, kui seal on jäätmeid liiga vähe. Biolani sõnul piisab neljaliikmelisele perele umbes 200 liitrist kompostist eeldusel, et komposteeritakse ainult olmejäätmeid. 

Köögikompostrid

Uue põlvkonna BioProffa Bokashi köögikompostri abil saate biojäätmed hõlpsasti konverteerida toitainerikkaks aiamullaks. Koguge biojäätmed Bokashi köögikompostrisse, kääritage need, segage kääritatud jäätmemass mulda, oodake 2-3 nädalat ja toitainerikas bokashimuld ongi valmis. Samuti võite valmis jäätmemassi mahuti tühjendada otse kompostrisse või biojäätmete kogumispaika. Kompaktne köögikomposter sobib just suvila jaoks ja kompostib teie jäätmed ilma metaaniemissioonideta!

Loe lähemalt ka bokashi kompostimismeetodi kohta

  1. E-pood
    Click & Collect
  2. E-pood
    Click & Collect
  3. E-pood
    Click & Collect
  4. E-pood
    Click & Collect
  5. E-pood
    Click & Collect
  6. E-pood
    Click & Collect
  7. E-pood
    Click & Collect
  8. E-pood
    Click & Collect
  9. E-pood
    Click & Collect
  10. E-pood
    Click & Collect
  11. E-pood
    Click & Collect
  12. E-pood
    Click & Collect

Grillid – ära unusta hooldamist!

Ei saa me suvekodus läbi ilma grillimiseta! Kuidas oma grilli eest korralikult hoolt kanda, et see kaua meid teeniks? Kui teil on aga siiski plaan uus grill osta, siis vaadake lähemalt suurepärast grillide valikut BAUHAUSis.

Grilli tuleks puhastada pärast igat kasutamist ja ka siis, kui seda pole pikka aega kasutatud. Grilli puhastamata jätmine suurendab tuleohtu ja võib rikkuda grillitava toidu maitset. Grilli korralik hooldus pikendab ka selle kasutusiga.

Ülevaade grillitarvikutest, mis aitavad grilli eluiga pikendada:

  • Kaitsekate - Kaitsekate kaitseb grilli mustuse ja vihma eest. Grill on kiiresti kasutusvalmis ja püsib aastaringselt heas seisukorras.
  • Grillihari grillirestide puhastamiseks. Vihje! Säästate aega ja vaeva, kui puhastate oma grilli siis, kui see on kuum. Ka grilliharja eluiga pikeneb. Ärge unustage enne grillimist harjatud grillile pisut õli pintseldada, tagamaks, et toitu on võimalik grillist kergemini eemaldada, kusjuures grillitavale toidule jääb ilus grillimuster. See teeb ka grilli hilisema puhastamise lihtsamaks. Weberi õlipihustiga  on need mured murtud!
  • Grillikaabits - aitab grilliplaadilt hõlpsalt eemaldada rasva ja toidujäägid. Kaabitsa terav serv eemaldab tõhusalt kõrbenud toidujäägid
  • Teraskäsn  - ideaalne lahendus grilli põhjalikuks puhastamiseks rasvaplekkidest

Kasuta õigeid grillipuhastusvahendeid:

Ohutus seoses gaasibaloonidega

Gaasiballooni jaoks on kõige kindlam asukoht kas grilli taga või kõrval, kuid mitte kunagi selle all, kui grill on sisse lülitatud! Kui talv on möödas, tasub kontrollida, kas gaasivoolikus ei ole pragusid. Voolikus olevad praod võivad põhjustada gaasilekkeid, mis toovad omakorda kaasa tulekahju- ja turvariski. Vahetage gaasivoolik ja kiirühendusregulaator iga paari aasta tagant välja.
Otsa lõppenud gaas ei ole aga probleem – BAUHAUSis saad oma tühja gaasiballooni kohe uue vastu vahetada!

  1. E-pood
    Click & Collect
  2. E-pood
    Click & Collect
  3. E-pood
    Click & Collect
  4. E-pood
    Click & Collect
  5. E-pood
    Click & Collect
  6. E-pood
    Click & Collect
  7. E-pood
    Click & Collect
  8. E-pood
    Click & Collect
  9. E-pood
    Click & Collect
  10. E-pood
    Click & Collect
  11. E-pood
    Click & Collect
  12. E-pood
    Click & Collect

Vesi majja ja aeda - veeautomaadid, veepumbad ja boilerid 

Kui suvila ei ole ühendatud ühisveevõrku, on on vajalik veeautomaat, et saada suvila kööki või pesuruumidesse voolav vesi.
Vaikne aiapump on mugav lahendus taimede kastmiseks otse kaevust või lähedalasuvast veekogust.
Kvaliteetne automaatpump pumpab vett tõhusalt ka kõige sügavamast kaevust.
Kontrollige seadme andmetest pumba maksimaalset väljundit, võimsust, tõstekõrgust, ühendust ja maksimaalset imemiskõrgust ning te leiate kindlasti oma vajadustele vastava pumba või automaadi. Tänu täiustatud tehnoloogiale on meie veeautomaatidel ja pumpadel väga hea survekindlus ning nad teenivad meid kaua, ustavalt ja mitmekülgselt.

Vaata kogu veepumpade ja veeautomaatide valikut.

Kuumaveeboileri abil teete oma suvilaelu oluliselt mugavamaks. Kuumaveeboileri suuruse määramisel on määrav selle kasutajate arv ja see, kas sooja vett vajatakse ainult nõude pesemiseks, või ka duši all käimiseks. Valikut mõjutab ka boileri paigutus. Väiksemaid kuumaveeboilereid saab paigaldada saunalava alla või kappi, suuremad vajavad aga oma ruumi.

Miniköögid ja köögikomplektid – ideaalsed ruumisäästjad

Miniköök on hea lahendus väikesesse ruumi. See sobib ideaalselt suvilasse, külalistemajja, kontori puhkeruumi või väikesse stuudiokorterisse, kus tõhus ruumikasutus on ülioluline. Miniköök on näiteks külalistemajade jaoks suur lisaväärtus, kui külastajal on võimalus kasutada omaenda kööginurka.

Köögikomplektid on lihtne lahendus, kui soovite osta kodumasinad ja köögikapid kõik ühekorraga. Marinelli valmisköökides on kvaliteetsed Candy kodumasinad, kraanikauss, riiulitega köögikapid, kuivatuskapp ja töötasapind. Köögikomplektid on saadaval  erinevas stiilis ja suurustes need on moodsad ja ülespanekuks kulub vaid mõni tund!

Päikeseõhkpaneel – moodne, ilma töökuludeta niiskuse eemaldaja 

Küllap on tuttav see olukord suvilas, et tubades on pärast talve või pikemat äraolekut niiske ja seisnud õhk. Ruumi sisse minnes lööb ninna kopituslõhn ja aknaklaasid kattuvad uduga. Need on märgid liiga suurest õhuniiskusest ja õhuvahetuse puudumisest. Niiskus-ja hallituskahjustused ohustavad alati selliseid hooneid, kus ruumid jäetakse kütteta või kus tööle jääb ainult minimaalne baasküte ning puudub ventilatsioon.

Päikesepaneel SolarVenti on leidlik viis suvilate, ladude, garaažide, keldrite ja muude hoonete kopitanud siseõhu kvaliteedi parandamiseks, niiskuse eemaldamiseks ja samal ajal ruumide tasuta soojendamiseks ainult päikesevalguse abil – elektrivõrku ühendamist polegi vaja! SolarVenti töö põhineb asjaolul, et päikesekiirgus soojendab päikesepatarei musta kollektoripinda. Seadmesse paigaldatud päikesepatarei genereerib elektrit ja käivitab automaatselt ventilaatori, mis puhub hoonesse värsket, kuiva ja sooja õhku. Seade käivitub ja peatub automaatselt ainult päikesevalguse poolt kontrollituna - alati kui päike paistab ja seda täiesti tasuta!

Lisaks on BAUHAUSis saadaval ka elektritoitel niiskuse eemaldaja, millel veepaak niiskuse kogumiseks ning integreeritud külmumiskaitse. Niisketesse ruumidesse eraldi võib asetatada ka soodsamaid niiskuseimajaid, mis sobivad kuni 20 m² siseruumidesse ja kestavad kuni 3 kuud. Seejärel saate vahetada täitetabletid. Niiskuseimaja töötab ilma voolu ja patareideta, kuid minimaalne töötemperatuur on +10 °C.

Terrassisoojendajad – nautige ka jahedaid suveõhtuid

Terrassisoojendaja on mugav lahendus jahedate päevade või õhtute jaoks, et saaksid pikendada õues veedetavat aega. Soojendaja pakub mõnusat lisakütet näiteks rõdule, verandale või talveaeda. Võite terrassil t-särgi väel istuda kasvõi hilissügiseni, klaasitud rõdul koguni aastaringselt!  Lisaks soojendamisele toimivad paljud neist ka moodsa dekoratiivelementidena. Lisakütte jaoks suvilatesse pakume ka soojapuhureidradiaatoried ja konvektoreid. 

Kui aga ilmad juba nii soojad on, et olemine keeruliseks läheb, siis otsi abi hoopis mobiilsest konditsioneerist. Mille saad ratastel mugavalt, vastavalt vajadusele, kas magamistuppa või elutuppa veeretada.

Aiamööbel - kujundage uue mööbliga hubane suvine elutuba

Suvemööbel muudab suvila terrassi ja siseõue suurepäraseks lisaruumiks, kus ka külalistega aega veeta. Mööbli valimisel tasub investeerida vastupidavatesse, kvaliteetsetesse toodetesse ning võtta arvesse nende kasutusviisi, materjali ja hoiustamisvõimalusi.

Aiamööbli valimisel mõtle läbi:

  • Kui suur on see ruum või ala kuhu mööbel paigutatakse?
  • Mõelge kasutusvajadusele – kas teil on vaja mööblit, mille ääres mugavalt õhtusööki nautida? Või soovite mööblit, mille peal suvepäikeses pikutada? Kas seda mööblit on vaja palju liigutada, näiteks  õuemängude ajaks jalust ära viia?
  • Milline stiil teile meeldib? Kas soovite moodsamat disaini või traditsioonilisemat puumööblit?
  • Kus te oma suvemööblit hoiate? Kas mööbel hakkab pidevalt ilmastikuoludega kokku puutuma? Kas viite mööbli talveks varju alla?
  • Kas teil on võimalik mööbli eest hoolt kanda või soovite kergelt ja vaevata hakkama saada?

Mõnusaks olemiseks sobivad kaasaegsed Sensumi mööblikomplektid

Sensumi mööblisari  kujutab endast ajatut valikut ja selle mööbli lihtne, elegantne välimus esindab Skandinaavia disaini parimal moel. Mööbli korpus on valmistatud hooldusvabast tsingitud ja pulbervärvitud terasest. Valikus on mitmes erinevas värvis ja eri suuruses diivanikomplektid. Sensumi õuemööbel aitab luua ideaalse õueruumi, kus mängida, lõõgastuda ja seltskonda nautida. Õuemööbel on valmistatud väga kvaliteetsetest materjalidest ning see on ühtaegu stiilne ja mugav.

Peaaegu hooldusvaba polürotangmööbel

Kui soovite, et aiamööblit oleks kerge ja hõlbus hooldada, on teie jaoks õige valik polürotangmööbel. Polürotangmööbel on äärmiselt ilmastiku- ja kulumiskindel ning selle hooldamiseks piisab tavaliselt ainult niiske lapiga pühkimisest või lahja puhastusvahendiga pesemisest.  

Valikus on palju erinevaid diivanikomplekte, millest paljusid on võimalik kombineerida vastavalt oma vajadustele. Näiteks diivanikomplekt All in One puhul saate mööblitükkidest moodustada kaks eraldi diivanit ja laua või ühe suurema diivani ning hoiustamiseks saab selle osad nii hästi üksteise sisse tõsta, et see võtab ülimalt vähe ruumi. 

Aiakiiged - nautige mõnuga!

Nii mõnus on kaunil suvepäeval aiakiigel pikutada ja suverahu nautida. Et pikutamine oleks võimalikult nauditav, on meie kvaliteetsed õuekiiged tugeva polstri ja raamiga ning varikatusega. Varax ja Sunfun õuekiiged on saadaval paljudes erinevates värvides ja mustrites – kindlasti leiate siit oma suvilastiili jaoks sobiva.

  1. E-pood
    Click & Collect
  2. E-pood
    Click & Collect
  3. E-pood
    Click & Collect
  4. E-pood
    Click & Collect
  5. E-pood
    Click & Collect
  6. E-pood
    Click & Collect
  7. E-pood
    Click & Collect
  8. E-pood
    Click & Collect
  9. E-pood
    Click & Collect
  10. E-pood
    Click & Collect
  11. E-pood
    Click & Collect
  12. E-pood
    Click & Collect

Väike ülevaade ka vajalikest õuetöömasinatest

Muruniidukid

Värskelt niidetud muru lõhn toob endaga alati kaasa suvise meeleolu. Õige muruniiduki valimine sõltub ennekõike aia suurusest ja pinnavormist. Samuti tasub mõelda, kui palju teil on endal tahtmist aias askeldada ja valida muruniiduk vastavalt sellele.

Soovitame muruniidukeid vastavalt teie õue suurusele:

Niitmistulemuse viimistlemiseks aianurkades ja seinaäärtes tasub alati kasutada murutrimmerit.  Muruõhutajat vajate pigem kevadel ja sügisel, selle ülesanne on eemaldada muru küljest sambla- ja umbrohukiht ning võimaldab murul paremini hingata, kasvada ja mullast toitaineid koguda. Tõhusad seadmed muudavad muru hooldamise lihtsaks.

Loe lähemalt muruniidukite ja trimmerite valimise kohta:

Mootorsaed

Kvaliteetne mootorsaag on võimas abivahend plankude ja küttepuude tükeldamisel ning vajadusel ka ülearuste puude mahavõtmisel. BAUHAUSi laiast mootor- ja elektrisaagide valikust leiate rohkelt eriotstarbelisi bensiinimootoriga saage, akutoitel mootorsaage ja elektrisaage.

Puulõhkumismasinad

Puulõhkumismasin on lõhub igasuguseid puid, olgu need kõvad või pehmed, toored või kuivad. Tänu suurtele ratastele on puulõhkumismasina ühest kohast teise liigutamine ja transportimine lihtne. Puulõhkumismasina kasutamisel jälgi ohutusnõudeid ning see teeb võrreldes traditsioonilise kirvega oma töö kordades kiiremini ja suurema vaevata ära.

  1. E-pood
    Click & Collect
  2. E-pood
    Click & Collect
  3. E-pood
    Click & Collect
  4. E-pood
    Click & Collect
  5. E-pood
    Click & Collect
  6. E-pood
    Click & Collect
  7. E-pood
    Click & Collect
  8. E-pood
    Click & Collect
  9. E-pood
    Click & Collect
  10. E-pood
    Click & Collect
  11. E-pood
    Click & Collect
  12. E-pood
    Click & Collect

Ka suvilas on esmatähtis ohutus ja turvalisus!

Suvilas tuleb palju kokku puutuda nii tuleohtlike ainetega kui ka tulega üldiselt. Hoolitsege ka suvilas tuleohutuse eest.

Suvilas peab olema:

Ning ärge kaotage valvsust oma vara osas. Pikanäpumehed on ohuks ka suvilates, eriti kui suvilahooaeg on läbi. Kaitske oma suvilat ja paigaldage õue või siseruumidesse Yale Smart Home valvekaamera ning teil on mugav mobiilirakenduse vahendusel suvilal silma peal hoida.

Related Posts
  1. Kasvuhoone - kuidas valida ja kuhu paigaldada?

    Kasvuhoone - kuidas valida ja kuhu paigaldada?

    Kevad kogub hoogu ja kellel pole veel kasvumaja, siis aeg oleks sellele mõelda. BAUHAUSis on müügil nii nelikanttorust kui alumiiniumraamiga, nii kile- kui kihtplastikkattega kasvuhooneid, nii suuri aiakasvuhooneid kui ka kompaktseid rõdukasvuhooneid. Aga milline on aiapidajale piisavalt hea ja vastupidav valik, et see oleks mugav ja sobituks ka aiaga?

  2. Murust ja muruniitmisest

    Murust ja muruniitmisest

    Kaunis muruvaip nõuab rohkem poolt kui esialgu arvata võib. Millal väetada, millal niita, milline niiduk valida ja milleks on õhutamine vajalik? Nendele küsimustele saad vastuse Bauhausi blogist.

  3. Loo kasvuhoonest sügisõhtuteks oma väike talveaed

    Loo kasvuhoonest sügisõhtuteks oma väike talveaed

    Kasvuhoone võid osta ka sügisel, sest siis on sul võimalus soetada see tavapärasest soodsamalt.
    Kui sügisõhtutel õues istumine juba liiga külmaks kisub, siis raja kasvuhoonest mõnus soe talveaed. Leiad siit ideid kasvuhoone hubaseks sisustamiseks

  4. Bokashi – moodne ja kasulik kompostimismeetod

    Bokashi – moodne ja kasulik kompostimismeetod

    Maailmas laineid lööma hakanud bokashi-meetod on palju tõhusam alternatiiv seni kasutatud kompostimisele – sellise menetlusega muutuvad biojäätmed fermenteerumise käigus toitaineterikkaks mullaks vaid mõne nädalaga.

  5. Iga kodu tuleohutuks!

    Iga kodu tuleohutuks!

    Tulekahjusid on enamasti võimalik vältida, sest üldjuhul soodustab inimeste endi väär tegutsemine kahjutule süttimist. Paigalda suitsu- ja vinguandurid õigesti ja kontrolli neid regulaarselt! Hoia kodus ka esmased tulekustutusvahendid. Turvalisuse arvelt ei tasu kokku hoida!

0 kommentaar(i)
Vali kaubamajad Jätka ostmist
Lasnamäe Vali Valitud
Tähesaju tee 8 13917 Tallinn +3726029200 E - R 08:00 - 20:00
L 09:00 - 19:00
P 09:00 - 17:00
info.lasnamae@bauhaus.ee
Juhised Lisainfo
Rocca al Mare Vali Valitud
Kaeravälja tn 3 13516 Tallinn +3726029400 E - R 08:00 - 20:00
L 09:00 - 19:00
P 09:00 - 17:00
info.rocca@bauhaus.ee
Juhised Lisainfo