Laeb

Too välimullivann oma terrassile!

„Aeda oleks liiga pikk maa minna. Tülikas! Palju mugavam oleks, kui saaks hommikul ärgates sulpsata vette kohe terrassil. Või mõnuleda seal pärast pikka päevatööd, kui õues paistab soe õhtupäike, ladistab vihm või paugub pakane. Tahaks liguneda soojas vees, vaadates tähistaevast ... No see asi tuleb lihtsalt ära teha, eriti siis, kui terrassil on just selline kasutamata nurk, kuhu spaa sobiks nagu rusikas silmaauku!“

Me aitame sul luua unelmate välispaa

Iga välimullivanni või kümblustünni paigaldusprojekt on ainulaadne, sest kõik sõltub krundil olevast paigalduskohast, vajalikust elektriühendusest ja torustikust.

Kui kõik on super, võid kujundada vanni-tünni ümber täieliku koduse väli-spaa. Mõtle siis hästi läbi sellised asjad:

  1. Kasutusotstarve
  2. Paigutus
  3. Hooldus

1. Kasutusotstarve

Kasutajad

Vanni-tünni suurus tuleb ju valida kasutajate arvu järgi. Lapsi ei tohi kunagi jätta vanni-tünni järelevalveta, tünniahi aga võib ettevaatamatuse eest karistada põletushaavadega. Osadel välimullivannidel on sisseehitatud valgustus, traadita Wi-Fi ühendus ja kõlarid, mis lisavad koduspaale meelelahutuslikku väärtust. Kui aga tahaksid nautida hoopis suvekodu vaikust ja rahu, on need vidinad sulle liigsed ja peaksid valima tavalise tünni.

Kasutamine

Tünni täitmiseks ja kütmiseks tuleb varuda vähemalt paar tundi. Välimullivann on alati kohe valmis: WiFi-ühendusega vanni vee soojuse võid seada parajaks juba siis, kui oled ise alles tööl. Tuleb muidugi arvestada, et välimullivann vajab oma tööks pidevalt elektrit, kümblustünni kütad aga kaminapuudega ja vett saad kasvõi järvest.

Kümblustünnid ja välimullivannid  Vaata kõiki »
  1. E-pood
    Saadaval kaubamajast
  2. E-pood
    Saadaval kaubamajast

2. Paigutus

Kümblustünni või õue-mullivanni võib paigutada peaaegu kuhu iganes. Ainult et aluspind peab olema tihe, tugev ja tasane ning kannatama välja vanni-tünni kogukaalu koos vee ja kümblejatega. Mõned mõttekohad on veel:
Tünniahju suits võib pingestada suhteid naabritega, õue-mullivann aga vajab elektriühendust ja elektriku kaasamist paigaldustöödele. Spetsialist-elektrik peab muidugi vajalikuks ka eraldi rikkevoolukaitset. Välimullivanni jaoks on ideaalne 3 x 16 A elektriühendus, kuid vajadusel saab hakkama ka 1 x 16 A.

Paigaldamine õue

Aluspind võib olla su enda rajatud karkass, plaadistik või vett läbilaskev kruusapadi. Et tünn vajuma ei hakkaks, et tohi seda kunagi lihtsalt otse maapinnale panna. Aluspinnaks ehitamiseks võib vaja minna ka kuivliiva ja või betoonisegu.  

Ära unusta ka vajadust juhtida reovesi kas kanalisatsiooni või aias kuhugi sobivasse kohta.

NB!

Pane tähele, et e-poest kojutoomise teenus tähendab, et suur ja raske toode pannakse maha sinu krundile, kulleriauto kõrvale. Sealt tuleb see oma jõududega tegelikku paigalduskohta saada (juhul kui te ei kasuta paigaldusteenust meie koostööpartnerilt).

Paigaldamine terrassile või rõdule

Arvesta sellega, et terrass peab välja kandma umbes 3000 kg kogukaalu ja et puiduga köetav kümblustünn peab paiknema tuleohutus kohas, kus tünniahju all ja ümber on mittepõlev materjal (nt liiv). Kui plaanid vanni-tünni terrassi põrandasse süvistada, peaksid puutööd valdava professionaali appi kutsuma. Vanni hoolduspaneelile ja äravoolukraanile peab ju olema võimalik ligi pääseda ka pärast paigaldamist.

Jätkutorustiku abil on muidugi võimalik paigutada tünniahi ka pisut kaugemale tuleohutusse kohta.

Sisetingimustes tuleb mullivanni paigaldades hoolitseda põranda hüdroisolatsiooni eest, mis tähendab, et see oleks niiskuskahjustuste eest kaitstud.

NB!

Õue-mullivanni või kümblustünni tohib üldjuhul paigaldada ilma ehitus-, kasutus- või tegevusloata. Korrus- või ridaelamus oleks siiski mõistlik teavitada elamuühistut ja pidada nõu piirkonna ehitusjärelevalveametnikuga.

 

Loe lähemalt meie blogist, kuidas ise ehitada terrassi

Tutvu terrassilaudade valikuga

Immutatud puidust tooted 

3. Hooldus

Kümblustünn tuleb pärast tünnipidu alati tühjaks lasta ja leebe pesuvahendiga üle pesta. Kemikaalid pikendavad vee püsimist puhtana; filtritega varustatud vannis-tünnis võib sama vett kasutada isegi paar kuud. Aeg-ajalt tuleb puhastada ka tünniahju ja pühkida korstnat.

Õue-mullivanni vesi püsib puhtana klooriga. Vett ja filtreid tuleb vahetada umbes 2–3 korda aastas, filtreid puhastada iga paari kuu tagant. Õue-mullivann peaks olema alati võrku ühendatud ja vett täis, et seal vetikad vohama ei hakkaks või talvel külmakahjustusi ei tekiks.

Kaas hoiab vee vannis soojana ega lase puulehtedel ja prahil vette langeda. Kaanemehhanism hõlbustab kaane kasutamist.

NB! Mõtle juba enne vanni paika asetamist, kuhu tühjendamisel vesi juhtida!

Välimullivanni juurde vajad ka astmepinki

 

Välimullivanni vee puhtuse tagamiseks vali selleks sobivad kemikaalid 

Lisatarvikud ja hooldusvahendid 

Ükskõik, kas su valik on kümblustünn või õue-mullivann – pea selle paigaldamise asjus ikkagi nõu meie asjatundjatega. Kümblustünnile / välimullivannile on võimalik juurde tellida ka paigaldusteenus meie koostööpartnelilt Luxus OÜ ning ja sellisel juhul kehtib paigaldusele ka garantii. Professionaalid aitavad Sul kavandada vannile-tünnile parima paiga ja teevad ära kõik paigaldustööd, nii et sinu asi on üksnes vette hüpata ja suviseid veemõnusid nautida. 

NB! Välimullivannid on tellitavad kaubamajades kohapeal ja tarnitakse koos termokattega kokkupandult 2 nädala jooksul. Tule Lasnamäe või Rocca al Mare kaubamajja näidistega tutvuma!

Related Posts
  1. Bassein koduaias - kuidas hooldada ja puhastada?

    Bassein koduaias - kuidas hooldada ja puhastada?

    Juuli on paras aeg veemõnude nautimiseks. Bassein koduaias on mõnus jahutus kuumal suvepäeval või saunaõhtul. Kuidas basseini hooldada, et vesi kaua puhas püsiks?

kommentaar(i)
Vali kaubamajad Jätka ostmist
Lasnamäe Vali Valitud
Tähesaju tee 8 13917 Tallinn +3726029200 E - R 08:00 - 20:00
L 09:00 - 19:00
P 09:00 - 17:00
info.lasnamae@bauhaus.ee
Juhised Lisainfo
Rocca al Mare Vali Valitud
Kaeravälja tn 3 13516 Tallinn +3726029400 E - R 08:00 - 20:00
L 09:00 - 19:00
P 09:00 - 17:00
info.rocca@bauhaus.ee
Juhised Lisainfo