Laeb

Kas oskad õiget tapeeditüüpi valida?

Milline tapeet mulle sobib? Mis vahet on eri tapeetidel? Mida tähendavad mitmesugused sümbolid? Need küsimused on vast peast läbi käinud igaühel, kes uut tapeeti valima hakkab.

Selles artiklis keskendume eri tapeediliikidele ning tapeetide omadustele, aga ka õige tapeedi valikule. Loe meie soovitusi ja saa inspiratsiooni!

Pabertapeet

Pabertapeet kinnitatakse seina kliistriga.

Kui vanasti oli pabertapeedi paigaldamisel vaja kliistril lasta tapeedipaanile sisse imbuda, siis tänapäeval ei ole vaja pabertapeedil vaja imbuda lasta, liim kantakse seinale. Paljud kvaliteetsed pabertapeedid kannatavad ka niiskelt pühkimist.

Säästlik pabertapeet kõlbab allergiku koju ja on keskkonnasõbralik valik. Seda saab vajaduse korral ka hõlpsasti eemaldada. Pabertapeedid sobivad kodu kõikidesse eluruumidesse – nii elu- kui ka magamistuppa. Pabertapeedi eelis on, et see pakub seintele hingamisvõimalust.

Valik pabertapeete  Vaata kõiki »

Kiud- ehk fliistapeet

Kiudtapeet on hõlpsasti ja kiiresti seinale paigaldatav.

Kiud- ehk fliistapeet on seintele uue ilme andmisel vastupidav ja hästi kattev valik. Kannatab pesemist ja valgust. Kiudtapeeti on lihtne seina panna, mistõttu on see algajale remonditegijale väga hea valik. Kiudtapeeti ei ole enne seinale kinnitamist tarvis immutada, vaid selle liimimiseks kasutatakse fliistapeedi eriliimi, mis määritakse otse seinale.

„Fliistapeedi saab seinale liimida otse seinale määritava eriliimiga.“

Kiudtapeet on valmistatud polüesterkiu ja tselluloosi segust. Kiudtapeeti võib pesta niiske käsna või harjaga. Kuid uuri siiski rullilt konkreetset tapeeti puudutavaid sümboleid, et tapeeti õigesti käsitseda. Kiudtapeedid katavad sageli eriti hästi kõiki peitmist vajavaid kohti seinal ega jäta üldiselt seinale selgeid paanide piirjooni.

Vinüültapeet

Vinüültapeet talub puhastamist hästi.

Vinüültapeedi pinnal on õhuke kile, mis muudab selle pisut vastupidavamaks kui kiud- ja pabertapeet. Tänu kilele kannatavad vinüültapeedid tõhusamat puhastamist paremini kui muud tapeedid – kontrolli siiski tapeedi omadusi meie veebipoe tooteinfost, klienditeenindusest või rulli pealt.

Tapeedi alusmaterjal mõjutab selle seinale kinnitamise moodust: vinüültapeeti kliisterdatakse nagu pabertapeeti, sest selle alusmaterjal on paber. Kui alusmaterjal on kiud, siis liimitakse seda seina nagu kiudtapeeti.

Vinüültapeedid  Vaata kõiki »

Fototapeet

Fototapeediga lood võimsa meeleolu suvalises kohas.

Fototapeet, mida kutsutakse ka maastikutapeediks või pilttapeediks, on loov ja isikupärane valikuvõimalus kodu või avaliku ruumi kujundamiseks. Fototapeediga saab üpris lihtsal moel ilmestada nii magamis- kui ka elutuba.

Leiad meie valikust palju eriteemalisi fototapeete – nii värvilisi kui ka mustvalgeid. Pea meeles, et fototapeet nõuab paigaldamisel erilist hoolikust ja täpsust.

Tutvu fototapeeridega  Vaata kõiki »

Klaaskiudtapeet

Klaaskiudtapeet on vastupidav ja keskkonnasõbralik seinakate.

Klaaskiudtapeedid on eriti vastupidav valik, mistõttu neid kasutatakse laialdaselt nii kodumajapidamistes kui ka avalikes ruumides. Üldjuhul on klaaskiudtapeedid valget värvi ja tekstuurse pinnaga – värvi need just selliseks, nagu hing ihaldab!

Need tapeedid on eriti tuleohutud ja sobivad allergikutele. Klaaskiudtapeeti on aga üsna tülikas seinalt maha saada.

Värvitav tapeet

Värvitav tapeet on sinu valik, kui tahad mingit kindlat värvi seina, kuid ei soovi sõltuda tapeeti otsides pakutavast värvivalikust.

Värvitavaid tapeete on saadaval mitmesuguse tekstuuriga. Värvitav tapeet on enamasti valge ja ette nähtud värvimiseks sisetöödeks sobivate värvidega. Tapeeti võib katta ka niiskuskindla värviga, nii et selle pinnale tekib veekindel kiht. Värvitavat tapeeti on seinalt alla saada lihtsam kui klaaskiudtapeeti. See tapeet on valmistatud polüesterkiust ega sisalda klaaskiudu. 

Värvitavad tapeedid  Vaata kõiki »

Tapeedibordüürid

Tapeedipoort mõjub seinal või laeservas kauni täiendusena. See on ka nutikas lahendus, kuidas erivärvilisi või erineva mustriga seinu tervikuks liita.

Bordüürid on mustrilised kitsad ehisliistud, mis üldiselt paigaldatakse kas lae piirile või keset seina. Tapeedibordüüre kasutatakse harilikult tapeeditud seina viimistlemiseks, piiramiseks ja viimistlusele lõpliku lihvi andmiseks.

Valik bordüüre  Vaata kõiki »
  1. E-pood
    Click & Collect
  2. E-pood
    Click & Collect
  3. E-pood
    Click & Collect
  4. E-pood
    Click & Collect
  5. E-pood
    Click & Collect
  6. E-pood
    Click & Collect
  7. E-pood
    Click & Collect
  8. E-pood
    Click & Collect
  9. E-pood
    Click & Collect
  10. E-pood
    Click & Collect
  11. E-pood
    Click & Collect
  12. E-pood
    Click & Collect

Tasandustapeet

Tasandustapeedi ja tugevduskangaga saad laed ja seinad enne värvimist hõlpsasti korda teha.

Tasandustapeediga saad pinna enne tapeetimist või värvimist väikese vaevaga siledaks teha. Tasandustapeet toimib konarlikul pinnal nagu pahtel: peidab väikesed ebatasasused ja sobib näiteks vana klaaskiudtapeedi peale paigaldamiseks.

Sisustuskleebised ja dekoratiivkleebised

Kui aga tahad lihtsa vaevaga igavatele kapiustele, suurtele klaaspindadele või köögiseinale elu juurde anda, siis on abiks sisutuskleebised. Lastetoa seinale, uksele või miks mitte ka eluruumi seinale leiad meie valikust armsaid ja ka humoorikaid dekoratiivkleebiseid.

Tapeetide sümbolid

Tapeet talub kerget hõõrumist (värske kliistri saab sellelt kergesti maha pühkida)
Talub niiske käsna ja leebe pesuvahendiga hõõrumist
  100% pestav, võib pesta niiske käsna või pehme harja ning leebe pesuainega
 

Talub harjapesu

  Mustri paigutus on vaba, tapeedil ei ole tarvis mustrit klappima seada
  Võrdne paigutus, tapeedi muster on paigutatud kummaski servas ühtemoodi
  Vahelduv mustripaigutus, muster vaheldub mõlemal serval
  Tapeetimissuund vaheldub, iga teine paan tuleb keerata ülalt alla või alt üles jooksma
   
   
Related Posts
  1. Mida peab teadma tapeedi paigaldamisel

    Mida peab teadma tapeedi paigaldamisel

    Kuidas seina tapeetida? Tapeediga värskendad hõlpsasti oma kodu väljanägemist või muudad kasvõi kogu korteri stiili!

0 kommentaar(i)
Vali kaubamajad Jätka ostmist
Lasnamäe Vali Valitud
Tähesaju tee 8 13917 Tallinn +3726029200 E - R 08:00 - 20:00
L 09:00 - 19:00
P 09:00 - 17:00
info.lasnamae@bauhaus.ee
Juhised Lisainfo
Rocca al Mare Vali Valitud
Kaeravälja tn 3 13516 Tallinn +3726029400 E - R 08:00 - 20:00
L 09:00 - 19:00
P 09:00 - 17:00
info.rocca@bauhaus.ee
Juhised Lisainfo