Laeb

Näpunäiteid siseruumide värvimistöödeks

Need seinad ei saa vist enam trööstitumalt mõjuda! Nad põrnitsevad sind tusasel moel ja oleksid justkui omavahelgi tülis. Ükski pilt ei paranda üldilmet. Midagi tuleb ette võtta! Marss poodi värvi ostma!

Ent värvipurgiriiuleid silmitsedes oled nagu kits mitme heinakuhja vahel: mida jätta, mida võtta? Millest tuleks värvi valides üldse alustada?

Värvipurk ja trööstitud, koledad seinad – lähebki siseruumide värvimiseks! Ent kas mõtled teha uuenduskuuri üksnes sind häirivatele seintele või võtad ette ka lae ja/või põranda?

ME AITAME SUL RÕÕMUTU SEINA SÄRAMA PANNA

Kuidas leida sobiv värv? 

Kas värv sobib? Kontrolli värvimudelit (värviskeemi) või katsevärvimise tulemust õiges valguses! Pildil Tikkurila värvitoon Kingcup - K303.

Kas värv peaks olema läikiv või matt? Mida läikivam pind, seda paremini kannatab see koormust ja puhastamist. Läiketa pind mõjub rahulikult, seega on pool- ja täismatt värv suurepärane valik elu- ja magamistuppa.

Kui plaanid kodus suurema värvimise ja paljud pinnad ette võtta, pea meeles: tööde järjekord käib ikka ülalt alla – lagi enne seinu ja seinad enne põrandat. Meilt leiad spetsiaalseid katvaid-peitvaid, aga ka hoopiski läbipaistvaid seinavärve, kulumiskindlaid värve mitmesugustest materjalidest põrandate ning loomulikult ka lagede jaoks – näiteks selliseid, millega on mõnus katta paneellagesid. Lagede puhul eelistatakse enamasti täiesti matte, heledaid värvitoone, et ruumi avarust esile tuua.

Kui vannitoa remont ei mahu eelarvesse, on plaadivärvid lihtne ja taskukohane viis oma vannitoa uuendamiseks. Plaadivärvid on väga kulumis- ja niiskuskindlad, nii et kui plaadid ja hüdroisolatsioon on heas korras, pakuvad need pikaajalist alternatiivi suuremale remondile. Meie valikust leiad sobivad värvid nii põranda- kui ka seinaplaatidele.

NÄPUNÄIDE:

Kui tahad, et värvitud pind mõjuks erksalt ja intensiivselt, vali poolmatt värv! 

Vali sisevärvid  Vaata kõiki »

Plaatide värvimine päästab vannitoa

Kui vannitoa remont ei mahu Sinu eelarvesse, siis on keraamiliste plaatide värvid lihtne ja taskukohane viis oma vannitoaseinte uuendamiseks. Keraamiliste plaatide värvid on väga kulumiskindlad ja veekindlad, nii et kui plaadid on heas seisukorras, siis pakub see lahendus pikaajalist alternatiivi suurematele pindade plaatimisele. Meie valikust leiate keraamiliste plaatide värve nii põrandaplaatidele kui ka seinaplaatidele. Lisaks leiate meilt ka vanni- ja valamuvärvi.

Milliseid ettevalmistusi nõuab värvimine?

1. Õigete töövahenditega läheb värvimine sujuvalt 2. Tahvlivärv Tikkurila Liitu

Tõsi, ega asjad nii lihtsalt ei käi, et pleekinud särk selga ja värvirull kätte! Mõned väikesed
ettevalmistustööd on vajalikud:

  1. Kata kinni pinnad ning kaitse teibiga liiste ja lüliteid, mis ei tohi värviga kokku puutuda. Siis ei pea sa pärast värvitriipe ja -pritsmeid maha nühkima, vaid võid rõõmsalt puhast tulemust imetleda.
  2. Pese värvitav pind puhtaks, kraabi maha vana lahtine värv, ning pahtelda konarused ja praod. Nii saad värvides kena, ühtlase lõpptulemuse. Kruntvärv – ega sa ometi seda unustanud? See on vajalik, sest annab kattevärvile hea nakkepinna, toob esile selle tooni ja vähendab värvikulu.
  3. Sega värv hoolikalt läbi ja vedelda seda, kui vaja. Et vältida toonierinevusi, valmista suuremasse nõusse ette küllaldane värvikogus ja hoolitse selle eest, et rullil oleks alati piisavalt värvi.

NÄPUNÄIDE:

Kata värvialus kilekotiga, siis ei pea seda hiljem pesema.

Värvimiseks vajaminevad vahendid; Vaata kõiki »

Kuidas puhastada tööriistu ja mida teha üleliigse värviga?

Säilituskast SmartStore Pro sobib hästi tarvikute hoiustamiseks

Puhastamine. Kui värvimistööd on tehtud, on aeg puhastada töövahendid. Veega lahjendatava värvi saab tööriistadelt maha veega, muudel puhkudel tuleb appi võtta lahusti. Pintslite harjased jäävad pehmeks, kui pesed neid enne lõplikku loputamist pesuvahendiga.

Mida teha värvijääkidega? Purki jäänud värvid on probleemsed jäätmed, mis tuleb viia vastavasse kogumiskohta. Vedelat värvi ei tohi kallata kanalisatsiooni, see ei tohi sattuda veekogudesse ega pinnasesse. Ent kui värvipurgis on üksnes kuivanud värv, tohib selle purgi panna segajäätmete konteinerisse. Tühjad kuivad metallpurgid võib viia ka vanametalliks.

NÄPUNÄIDE:

Eemalda maalriteip siis, kui värv on veel veidi niiske, nii ei rebene kuivanud värvipinna serv.

Related Posts
  1. Värvid, lakid ja lasuurid – vali arukalt õige pinnakaitsevahend

    Värvid, lakid ja lasuurid – vali arukalt õige pinnakaitsevahend

    Suvi on paras aeg remondiga tegelemiseks. Ükskõik, kas võtad ette suvila, majafassaadi või tubade värskenduse, ikka tuleb Sul kokku puutuda värvimisega. Aga värve on poeriiulitel tohutult. Uusi ja tervisesõbralikumaid tehnoloogiaid tuleb aina juurde ja tihti ei pruugi me teadagi, milliseid eriomadustega värve võiksime valida.

  2. Sadolin aasta värv 2021

    Sadolin aasta värv 2021

    Sadolin värviekspertide 2021 aasta valik on Brave Ground™. See on soe maalähedane toon, mis taasühendab meid looduse ja lihtsate asjadega. Loe lähemalt, kuidas aasta värv valiti ja milliste toonidega seda kombineerida.

  3. Tikkurila aasta värv 2021

    Tikkurila aasta värv 2021

    Tikkurila 2021. aasta värv on lootuse värv Y354 CUMULUS. See on  rahulik helesinine toon, mis sümboliseerib helgemat tulevikku. Loe lähemalt BAUHAUSi blobist, kuidas Tikkurila selle aasta värv valiti ja milliste värvidega seda kombineerida

0 kommentaar(i)
Vali kaubamajad Jätka ostmist
Lasnamäe Vali Valitud
Tähesaju tee 8 13917 Tallinn +3726029200 E - R 08:00 - 20:00
L 09:00 - 19:00
P 09:00 - 17:00
info.lasnamae@bauhaus.ee
Juhised Lisainfo
Rocca al Mare Vali Valitud
Kaeravälja tn 3 13516 Tallinn +3726029400 E - R 08:00 - 20:00
L 09:00 - 19:00
P 09:00 - 17:00
info.rocca@bauhaus.ee
Juhised Lisainfo