Puutöö on hobi, mis pakub sisukat tegevust absoluutselt kõigile, alates lastest kuni täiskasvanuteni. On üsna tavaline, et neile kes puutööga on tutvunud, saab sellest ka lemmikhobi. Puutööga võib alustada ka küpsemas eas ning olenemata vanusest tuleks alati alustada lihtsamatest asjadest.

Ise tehes saate luua unikaalseid mööbliesemeid, nautida oma hobi ja rõõmustada oma peret. Kvaliteetse puidumaterjali ja õigete tööriistadega, saavutate kõige atraktiivsema ja vastupidavama lõpptulemuse.

Lihtne puutöö

Lihtsa puutöö valdkonda kuuluvad kodus kasutatavad väiksemad esemeid, nagu võinoad, kulbid, kuumaalused, kandikud ja lõikelauad. Nende väikeste esemete puhul on kõige tänuväärsem see, et valmistoodet saab kas lakkida või värvida.

Samuti kuuluvad lihtsamate puutööde hulka riidenagi ja erinevad aiakaunistused. Isikupärane riidenagi esikus püüab Sinu või külaliste pilke iga kord, kui mantlit üles riputad. Aiakaunistuste planeerimisel, kujundamisel ja viimistlemisel saad lasta oma loovusel vabalt lennata ning oma õue, rõdu või terrassi kaunistada ilusa käsitööga.

Kust saada puitmaterjali?

BAUHAUSist leiad puutööks kõik vajaliku puitmaterjali. Valikus on nii töötlemata kui ka töödeldud puitu erinevast puiduliigist ning erinevates mõõtudes. Hööveldatud puit sobib suurepäraselt näiteks uue söögilaua tegemiseks, mis on suhteliselt lihtne töö ja vajalik mööbliese igas kodus.

Puitmaterjalid Vaata kõiki »

Mida on vaja kodutöökoja rajamiseks?

Oma puutöökoja saad rajada nii välikuuri kui garaažinurka, või siis võimalusel kodus ühe toa töötoaks muuta. Tähelepanu tuleks pöörata sellele, et põrand oleks hästi kaitstud esemente lihvimise ja värvimise ajal. BAUHAUSist leiate põranda ja mööbli katmiseks erinevaid kaitsematerjale nagu kaitsepaber ja kaitsekiled.

Kodutöökojas peaks leiduma erinevaid hoiulahendusi, näiteks houistamis- ja tööriistakaste, mis on mugavad tööriistade hoidmiseks. Lisaks on töökojas abiks riiulid, kuhu mahutada suuremaid esemeid. Töökoja seinal on eriti uhke kasutada omavalmistatud riiulit, mille saad kohe esimese asjana oma töötoa sisseseadmisel valmis teha.

Kodutöökotta tuleks hankida põhilised puidutöötlemiseks vajalikud tööriistad. Nende hulka kuuluvad saag, haamer, tangid, erinevad kruvikeerajad, naelad ja kruvid, pliiats, joonlaud, ja kruustangid. Kõik need ja paljud teised tööriistad leiad hõlpsasti BAUHAUSist.

Tööriistade hoiustamiseks Vaata kõiki »

  1. E-pood
    Click & Collect
  2. E-pood
    Click & Collect
  3. E-pood
    Click & Collect
  4. E-pood
    Click & Collect
  5. E-pood
    Click & Collect
  6. E-pood
    Click & Collect
  7. E-pood
    Click & Collect
  8. E-pood
    Click & Collect
  9. E-pood
    Click & Collect
  10. E-pood
    Click & Collect
  11. E-pood
    Click & Collect
  12. E-pood
    Click & Collect

10 parimat tööriista kodutöökojas

Kõikide isetehtud projektide aluseks on kvaliteetsed tööriistad. Tõhus akutrell ja kvaliteetne tikksaag on iga kodutöökoja nurgakivid. Hea, kui akutrelli jaoks on saadaval erinevad puurid ja tikksae jaoks erinevad terad, mille hulgast saab igaks otstarbeks sobiva valida. Samuti on igati kasulik abimees tükeldus-ja nurgasaag, millega erinevaid lõiketöid teha.

Lisaks eelpool mainitutele on tänapäeva olulisemate tööriistade hulgas kindlasti ka kiire multitööriist. Sellel mitmekülgsel masinal on lai valik lõiketerasid, mis tähendab, et sellega saab nii lõigata kui lihvida enamikke materjale ning see töötab hõlpsalt ka raskesti ligipääsetavates kohtades.

Laadukkaat työvälineet tekevät puutöistä hauskoja.

Vajalikud tööriistad Vaata kõiki »

Lisaks nendele neljale tööriistale peab TOP 10 hulka kuuluma kindlasti kuus käsitööriista. Vaibanuga ja käsisaag sobivad paljude erinevate lõiketööde jaoks, samas kui joonlaud on täpsete mõõtmiste tagamiseks hädavajalik. Pliiatsiga saad mugavalt peale mõõtmiste tegemist erinevatele materjalidele märgiseid teha. Erineva suurusega kruvide sortiment on samuti absoluutne täiendus igale tööriistakastile, nagu ka nägemist ja kuulmist kaitsvad kaitseprillid ja kõrvatropid. Lisaks kodutöökoja vajadustele pakub BAUHAUS ka laia valikut tisleritööriistu, tööriistakomplekte ning kaitsevahendeid ka professionaalsele kasutajale.

Käsitööriistad Vaata kõiki »

Kui Sulle meeldib asju oma kätega teha või soovid oma oskusi täiendada, siis on ka oma terrassi ehitamine Sulle jõukohane. Terrassiehitusega saab hakkama ka algaja, kui järgida kõige olulisemaid juhiseid ning varuda projekti jaoks piisavalt aega ja kannatlikkust. BAUHAUSist leiad terrassi ehitamiseks kõike alates puitmaterjalidest ja tarvikutest kuni vundamendi ehitamiseni. Ära unusta ka terrassiõlisid ja puidukaitsevahendeid. Loe terrassiheitusest lähemalt meie artiklist.