Suvel veedame ikka palju aega õues, näiteks raamatut lugedes, einestades, lõõgastudes ja sõpradega aega veetes. Seega sisusta oma puhkenurk õues just enda jaoks sobiva mööbliga. Õige aiamööbel annab su kodule või suvilale mõnusa ja funktsioolse lisaruumi. Naudi lõunasööki pere või sõpradega varikatuse all kasvõi iga ilmaga, lõõgastu lamamistoolil või loe päikesevarju all pikutades raamatut.

Aiamööblit valides tasub investeerida kvaliteetsetesse ja kauakestvatesse toodetesse ning arvestada erinevate asjaoludega nagu kasutusvajadus, materjal ja kasutamise mitmekülgsus. Otsige üles oma lauad-toolid ja varikatused ning lugege nende hooldusjuhiseid.

Aiamööbli valik ja materjalid

Ruumi suurus määrab, kui suure mööblikomplekti peaksid otsima. Väikesesse ruumi sobivad kompaktsed ja ruumisäästlikud lahendused, nagu virnastatavad toolid ja väikesed komplektid. Suuremates ruumides saab mööblit õhulisemalt paigutada ning samale pinnale paigutada nii lõõgastumiseks kui ka einestamiseks sobivad mööblikomplektid. Kindlasti peaks läbi mõtlema, mis on mööbli otstarve? Kas Sul on palju õuepidusid tulekul? Kas soovid mööblit, kus lebad päikese käes või eelistad istuda söögilaua taga?

Valides tasub pöörata tähelepanu ka mööblimaterjalide vastupidavusele ja hooldusvajadusele. Aiamööbli korralik hooldus on oluline, et mööbel püsiks heas korras vaatamata Eesti suurtele ilmamuutustele. Arvestada tuleb ka õhuniiskuse, pindade kaldega ja sellega, kas mööbel on paigutatud päikese kätte või varju alla. Puitmööbli asukoht on eriti oluline, kuna erinevad ilmastikutingimused kulutavad selle pinda.

Ostmisel on oluline kaaluda ka talvise ladustamise võimalust. Panipaiga puudumisel tasub meeles pidada, et polürotangist ja polüpuidust (plastist sünteetiline puit) mööblit võib suvel ja talvel õues hoida.

VIHJE! Kokkupandavate toolide omadust tasub ära kasutada, kui ei ole suurt panipaika, kuhu neid ladustada.

Puidust aiamööbel

Puidust aiamööbel on traditsiooniline, elegantne ja paljude jaoks esimene valik. Materjalina on puit soe ja vastupidav. Puidust aiamööbel talub üsna hästi vahelduvaid ilmastikutingimusi, kuid neile ei meeldi täisniiskus ega täispäikese käes olemine. Puit vajab regulaarset hooldust igal aastal. Puitmööbli puhul tuleb arvestada ka puidu “mängimisega” niiskuse kõikumisel. Puitmööbli heas seisukorras hoidmiseks tuleks seda õlitada või töödelda vähemalt kord aastas. Puitmööbli eeliseks on ka see, et see sobib tavaliselt hästi ka siseruumides kasutamiseks.

Puidust aiamööbel  Vaata kõiki »

Polürotangist aiamööbel

Polürotang on plastikust valmistatud puidu imitatsiooniga punutis. Peaaegu hooldusvaba polürotang sobib hästi õue, terrassile ja rõdule. See on muretu, stiilne ja vastupidav valik olenemata sihtkohast. Polürotangist mööbel on kergesti hooldatav ja vastupidav ning tavaliselt piisab selle lihtsalt pehme pesuvahendiga puhastamisest või pesemisest. Peab vastu ka ilmastikule ja kulumisele. Need sobivad peaaegu kõikjale ning neid on lihtne kasutada ja hooldada. Ja valikut on palju.

Polürotangist aiamööbel  Vaata kõiki »

Plastikust aiamööbel

Plastikust aiamööblit on lihtne hooldada ja kerge teisaldada. Plastist mööbel, mis peab vastu väga erinevatele ilmastikutingimustele, sobib peaaegu kõikjale. Plastikust aiamööbel on vastupidav, kuid seda tasub kaitsta siiski, kui ta jääb pikalt seisma. Vältige ka plastmööbli kriimustamist, sest kulunud või kriimustatud plastikule jääb mustus kergemini külge.

Lauapindade materjalina kasutatakse sageli non-wood imiteerivat puitu. See on kulumis- ja ilmastikukindel materjal, mis on suurepärane valik aiamööbli pindadele. Non-wood on samuti hooldusvaba, kuid puhastamisel tuleks vältida söövitavaid puhastusvahendeid. Puhastage non-wood pindasid vee ja pehme pesuvahendiga.

 

Plastikust aiamööbel  Vaata kõiki »
  1. E-pood
    Click & Collect
  2. E-pood
    Click & Collect

Metallist aiamööbel

Metallist ja alumiiniumist aiamööbel on ajatu ja elegantne valik. Need sobivad hästi kasutamiseks nii aias kui ka rõdul. Metallmööbel on vastupidav, kergesti hooldatav ja väga vastupidav. Alumiiniumist aiamööbel on kerge, mistõttu on neid eriti lihtne teisaldada. Metallmööbel on seevastu kaalult raskem ja ei karda tormituult. Hästi töödeldud terasraam ja alumiinium tõrjuvad mustust ning taluvad hästi ka ilmastikumuutusi. Vaatamata vastupidavusele on metallmööblit siiski vaja kaitsta sel ajal kui seda ei kasutata ja hoida seda talvel kuivas kohas. Vigastatud kohad lähevad kergelt roostetama. Vajadusel saab metallmööblit metallivärvidega uuendada.

Metallist aiamööbel  Vaata kõiki »
  1. E-pood
    Click & Collect
  2. E-pood
    Click & Collect
  3. E-pood
    Click & Collect
  4. E-pood
    Click & Collect
  5. E-pood
    Click & Collect
  6. E-pood
    Click & Collect
  7. E-pood
    Click & Collect
  8. E-pood
    Click & Collect
  9. E-pood
    Click & Collect

Mööbli hooldamine

Enamikku aiamööblit on väga lihtne hooldada, peamiseks hoolduseks on mööbli puhastamine niiske riidega või õrna pesuvahendiga . Meie valikust leiate pesu- ja hooldusvahendeid erinevatele aiamööbli materjalidele. Hoides oma aiamööblit puhtana ja hooldatuna, saate seda ka kauem nautida.

Puitmööbel vajab aga hooldust või õlitamist vähemalt kord aastas, et see heas korras püsiks. Enne õlitamist tuleb mööbel põhjalikult pesta ja kuivatada. Täpsemad hooldusjuhised leiate aga toodete juurest. Regulaarne töötlemine pikendab oluliselt mööbli eluiga ja hõlbustab töötlusvahendi pealekandmist. Puiduõli kaitseb mööblit kuivamise, niiskuse, mustuse ja kulumise eest.

Aiamööbel  Vaata kõiki »