Laeb

4 üllatavat ideed omanäolise jõulukodu loomiseks

Jõulud on traditsioonide pidu, kuid kodukaunistus ei pea olema kõigil ühetaoline. Paljudes kodudes on dekoratsioonide kastid juba üles otsitud. Kuigi jõulud on ennekõike traditsioonide püha, võib aastast aastasse samade jõuluvalgustite ja kuulikeste vaatamine ära tüütada. Proovi tuua jõuluootusesse uutmoodi rõõmu ja elevust, sobitades vanade juurde uusi huvitavaid jõulutooteid või seades neid üles tavapärasest erinevalt.

BAUHAUSi jõulukaupade tootegrupi juht annab nõu, kuidas vähese vaevaga kaunistada oma kodu just selliseks, nagu soovid.

1. Kaunista oma kodu sisustusstiili järgi

Harmoonilise sisekujunduse austajad saavad oma koju jõuludeks valida kaunistused, mis sulanduvad justkui märkamatult ruumi üldilmega.

BAUHAUSi jõulumaailmas on suur valik naturaalsetest materjalidest jõulukaunistusi ja muid sisustusaksessuaare. Muuhulgas leidub ka väga minimalistliku stiiliga laternaid ja küünlajalgu ning naturaalsest puidust ja nahast lauakaunistusi. Kui tahad looduslähedasele pisut sära anda, siis kasuta kristallist kuuseehteid, mis mõjuvad eriti õrnalt ja luksuslikult.

Isegi traditsiooniline jõulude maskott, südamlik jõulupäkapikk, ei kanna sel aastal ainult punast ja halli, vaid müügil on isegi pastelsed roosade, siniste ja roheliste mütsidega päkapikud.

Lisaks saad ka jõululilleseadeid teha vastavalt oma sisekujundusele ja värvilahendusele. Valikus on erinevad kunstlillede oksad ja pärjad. Kuid loomulikult on ka jõulutähti ja erinevaid potijõulupuusid.

2. Ära karda liialdada

Teisest küljest võid minimalistliku interjööri jaoks otsida ka tugevat kontrasti Ameerika jõulustiilist – vali üks kaunis ja tihe kunstkuusk, mis on rikkalikult erinevate kuuseehete ja paljude tuledega kaunistatud. Selle aasta jõulukuulide valikus on palju luksuslikke struktuure nagu litrid, pärlid, samet ja suled, mis muudavad sinu jõulupuu veelgi uhkemaks. Lisaks võid okstel kasutada ka kunstlilleõisi.

Helisevad ja liikuvad lauakaunistused koguvad aasta-aastalt populaarsust. Kaunistus võib kujutada talvist jõuluküla või isegi loomaaeda, mis meeldib kindlasti lastele.

Mängulisus on jõulude ajal lubatud ning õue rajatud talvine imedemaa rõõmustab nii teid kui ka ümbruskonna lapsi. Lisaks traditsioonilistele jõulutulede saad õue paigutada akrüülist LED-valgusega loomafiguure, millega pimedatel talveõhtutel hoov kenasti särama panna. BAUHAUSi valikus on näiteks erinevaid põhjapõtru ja linde, karusid, kasse ja jäneseid. Suuremad akrüülist põhjapõdrad on isegi linnaruumi kaunistama hakanud.

3. Kohanda valgustuslahendus oma kodu ja rahakotiga sobivaks

Jõulutulede energiasäästlikkus teeb praegu muret paljudele, kuid tänapäevaste LED-valgustite elektrikulu on minimaalne.

Kui aga soovid olla kindel, et sinu elektriarved oleksid võimalikult väikesed, saad kaugjuhitavate nutikate tulede või taimeriga pistikupesade abil ajastada tuled põlema ainult hämarale ja pimedale ajale.

BAUHAUSi valikus on pühadevalgustust igale maitsele. Uus ja huvitav sellel aastal on kaablirullile kokku keritav tulede jada. Neid on saadaval kahes erinevas pikkuses - 300 või 600 lambiga. Suured valgustuskomplektid on praegu eriti populaarsed.

4. Muuda jõulukuuse kaunistamine revolutsiooniliseks

Kuuse okstele ei pea riputama ka traditsioonilisi palle ja lumehelbeid. Loominguline kujundaja ei pelga ka erilisemaid kaunistamisviise.

Viimaste aastate hitiks on loomanägusid kujutavad jõulukuulid, millel on näiteks koera või kassi nägu ja kõrvad. Naljakad loomanägudega kuulid on olnud Bauhausi hitt-toode juba teist aastat. Meie valikus on ka palju jõulukuuseehteid, mis kujutavad toitu, näiteks komme või muffineid.

Tavapärasemad, kuid siiski huvitavad valikud on erinevad looduslikest materjalidest kaunistused, paberist ehted, vildist ehted ja puidust ehted. Lisaks on BAUHAUSis saadaval pärgade toorikuid ehk pajuvitsadest aluspõhjasid, millele täpselt oma soovide järgi kaunistusi ümber võid punuda.

Traditsioonilise kuusekarra võib asendada ka džuudist kangaribaga ja jõulukuulide asemel kasutada pehmeid kohevaid karvapalle.

Aja kokkuhoidmiseks võib puu lihtsamalt kaunistada

Tänapäeval müüakse kuuskedele mugavaid valguskette, millega saab vältida juhtmete sasipundart. Paljud eelistavad jõulukuulidele ka lihtsalt klambritega kinnitatavaid kaunistusi, näiteks klambritega jõulutähed, sulgedega linnukesed jpm.

Artiklis mainitud kaunistused ja kõik muu jõuludeks vajaliku leiab BAUHAUSist. Sirvi valikuid E-poes või tule nautima kaubamajade jõulumaailma imelist atmosfääri!

Vali omale jõulukaunistused!  Vaata kõiki »
Related Posts
  1. Ka jõulukaunistus võib olla eriline ja omanäoline

    Ka jõulukaunistus võib olla eriline ja omanäoline

     

     Jõulud lähenevad meeletu kiirusega. See on kauneim aeg aastast, muuda oma kodu omanäoliseks! Soovitame Sulle uusi, isikupäraseid ja trendikaid jõulukaunistusi.

  2. Kuidas muuta oma jõulud keskkonnasõbralikumaks?

    Kuidas muuta oma jõulud keskkonnasõbralikumaks?

    Kas unistad traditsioonilistest jõuludest, kuid samas tunned muret ka keskkonna ja liigse tarbimise pärast? Kui soovid oma jõulud muuta keskkonnasõbralikumaks, siis anname Sulle 4 nõuannet –  hoidkem küll jõulumeeleolu, kuid säästkem sealjuures loodust!

  3. Jõulukinkide nimekiri

    Jõulukinkide nimekiri

    Kas jõulukinkide ideed on otsas? Leia täiuslikud jõulukingid oma pereliikmetele, sõpradele või tuttavatele. Loe lähemalt ja saa inspiratsiooni!

  4. 3 alternatiivi traditsioonilisele kuusele

    3 alternatiivi traditsioonilisele kuusele

    Kas Sinu korterisse ei mahu suur jõulupuu või Sulle ei meeldi okkad? On ka teisi alternatiive. Loe lähemalt ja too jõulutunne oma koju

0 kommentaar(i)
Vali kaubamajad Jätka ostmist
Lasnamäe Vali Valitud
Tähesaju tee 8 13917 Tallinn +3726029200 E - R 08:00 - 20:00
L 09:00 - 19:00
P 09:00 - 17:00
info.lasnamae@bauhaus.ee
Juhised Lisainfo
Rocca al Mare Vali Valitud
Kaeravälja tn 3 13516 Tallinn +3726029400 E - R 08:00 - 20:00
L 09:00 - 19:00
P 09:00 - 17:00
info.rocca@bauhaus.ee
Juhised Lisainfo