Laeb

3 alternatiivi traditsioonilisele kuusele

Kas Sinu korterisse ei mahu suur jõulupuu? Kas kuuselõhn ajab nina sügelema? Jõuluhõngu saab tuppa tuua ka muul viisil.

Paljude jaoks on just metsakuusk tõeline jõulupuu. Traditsiooniline kuusk on ilus, ehe ja joovastava lõhnaga, kuid see ei sobi kõikidesse kodudesse.

  • Kui sa ei viibi jõulude ajal kodus kõik päevad, siis ei ole päris kuusk parim variant, sest kuusk nõuab regulaarselt vett. Mõnel inimesel põhjustab jõulukuusk isegi allergilisi sümptomeid.
  • Nulud lõhnavad vähem ja ei aja ka nii palju okkaid nagu kuused ning püsivad kauem ilusad.

Õnneks ei pea sa ilma kuuseta jääma, isegi kui ehe jõulukuusk sind ühel või teisel põhjusel ei köida. Traditsioonilisele kuusele on palju alternatiive, mille hulgast leiab igaüks endale koju sobiva.

1. Säästlik valik – kvaliteetne kunstkuusk

Vastupidavad kunstkuused on kõige populaarsem peale traditsioonilist okaspuud. Kunstkuused muutuvad aasta-aastalt autentsemaks.

  • Kui investeerid kunstkuuse kvaliteeti, saad kauni kuuse paljudeks aastateks ja ei pea igal aastal hariliku jõulupuu peale kulutama.
  • Roheline kunstkuusk, mis näeb välja nagu päris kuusk, on loomulikult vaid üks võimalus paljudest. Lisaks neile on Bauhausi valikus silmapaistvaid valgeid ja musti kunstkuuski. Osad kunstkuused on kaetud kunstlumega, mis eemalt vaadates paisavad nagu lumekristallidega kaetud. Kuid huvitava efekti saad lisada ka ise, kui pihustad jõulupuu okstele pisut kunstlume spreid ja annad oma kuusele kauni härmas välimuse.
  • Kunstkuuski on saadaval alates väikestest lauapealsetest tehispuudest kuni kahe-kolmemeetriste puudeni. Kaharad kunstkuused näevad kaunid välja, kui neid kaunistada ohtralt kuuseehete ja valgussarjadega. Kõik kaunistamiseks vajaliku leiad loomulikult BAUHAUSi jõulumaailmast.
  • Kunstkuusk on säästlik valik vaid siis, kuid kasutad seda palju aastaid. See ei pudene ja nõuab vähem koristamist. Kunstkuusk on  alati korrapäraselt ilus ja sümmeetriline.

Kaunid kunstkuused  Vaata kõiki »

2. Väikesele kodule - väike potijõulupuu või lauakuusk

Väikesesse korterisse võib olla võimatu mahutada suurt jõulupuud. Selleks sobivad meie valikus erinevad lauakuused.

  • Lisaks väikestele kunstkuuskedele on BAUHAUSi valikus ka elusad potijõulupuud – nad sobivad hästi kapi ja laua peale, nad ei aja okkaid ja lõhnavad. Neid on valikus erinevaid pikkusi ja sorte. Saab valida Serbia kuuse, torkava kuuse, Korea nulu ja Kaukaasia nulu vahel.
  • Potijõulupuu, saad hiljem ka maha istutada, kuid siin tuleb järgida mitmeid asju. Potijõulupuu vajab sujuvat üleminekuperioodi soojast toast jahedasse õue. Temale on šokiks suur temperatuurikõikumine. Seega on üleminekuks hea valge ja jahe keskkond nagu kasvuhoone, jahe terrass, kinniehitatud rõdu vms. Puhkeperioodil taim kastmist eriti ei vaja, kuid sooja talvega tuleks jälgida et ta päris kuivale ei jääks. Kevadel, kui maa on taas pehme, saate potijõulupuu kenasti maha istutada. Potitaimedena on kuusk tugevam, ebaküpress tahab aga isegi kevadeni toas olla.

Samas, kui oled otsustanud, et kuusepuud siiski ei soovi, on valikus ka palju erinevaid jõulukaunistusi. Näiteks  jõululaua kaunistamiseks võid kasutada väikest kuuske. On ka jõulupärgi ja kuuseoksi imiteerivaid jõuluvanikuid.

Kompaktsed lauakuused  Vaata kõiki »

3. Pimedate õhtute rõõmuks - valgustatud puu aias

Kaunis jõulupuu võib olla ka õues, akna all või trepi peal vaasis. Õuepotti sobivad potijõulupuud ja küpressid. Vaasi võid asetada nii ehedaid kui ka kunsmaterjalist oksi. BAUHAUSis on müügil ka suures valikus erinevaid loomakujulisi LED-õuedekoratsioone, valgussarjasid ja aknakaunistusi (näiteks pabertähtesid). Samuti sobivad õue-kuuse kaunistamiseks plastikust ehted.

Valguskomplektide tohutust spekrist leiab igaüks oma jõulupuu okstele sobiva lahenduse. Lihtne on paigutada  Konstsmide LED-valgussari  Smart Control amber 240-osaline või LED-valgussari Airam Eiffel. Eiffel sobib ka lipumastide kaunistamiseks ning võib kasutada nii sise- kui välistingimustes. Kui arvad, et ühest valgustikomplektist jääb väheks, siis vali selline, millel on olemas ka jätkukomplekt, et see vajadusel hiljem juurde osta nagu Markslöjd Garden 24 jõulutuledel.

Nutilahendusega õuevalgustid on viimase aja uus trend, sest sellest saad ühendada ka jõuluvalgustid kogu kodu kaugjuhitava valgustussüsteemi osaks. Airam SmartHome jõulutulesid saad soojalt diivanilt mõnusalt sättida, just nii, nagu soovid.

Valik kuusekaunistusi  Vaata kõiki »

Jõulupuud, tuled ja kõik muu jõuludeks vajaliku saad kõik BAUHAUSist. Sirvi valikut e-poes või tule nautima jõulumaailma imelist valikut!

Related Posts
  1. Ka jõulukaunistus võib olla eriline ja omanäoline

    Ka jõulukaunistus võib olla eriline ja omanäoline

     

     Jõulud lähenevad meeletu kiirusega. See on kauneim aeg aastast, muuda oma kodu omanäoliseks! Soovitame Sulle uusi, isikupäraseid ja trendikaid jõulukaunistusi.

  2. Jõulukinkide nimekiri

    Jõulukinkide nimekiri

    Kas jõulukinkide ideed on otsas? Leia täiuslikud jõulukingid oma pereliikmetele, sõpradele või tuttavatele. Loe lähemalt ja saa inspiratsiooni!

  3. 4 üllatavat ideed omanäolise jõulukodu loomiseks

    4 üllatavat ideed omanäolise jõulukodu loomiseks

    Jõulud on traditsioonide pidu, kuid kodukaunistus ei pea olema kõigil ühetaoline. Vaata loomingulisi ideid ainulaadseteks jõuludeks!

  4. Kuidas muuta oma jõulud keskkonnasõbralikumaks?

    Kuidas muuta oma jõulud keskkonnasõbralikumaks?

    Kas unistad traditsioonilistest jõuludest, kuid samas tunned muret ka keskkonna ja liigse tarbimise pärast? Kui soovid oma jõulud muuta keskkonnasõbralikumaks, siis anname Sulle 4 nõuannet –  hoidkem küll jõulumeeleolu, kuid säästkem sealjuures loodust!

0 kommentaar(i)
Vali kaubamajad Jätka ostmist
Lasnamäe Vali Valitud
Tähesaju tee 8 13917 Tallinn +3726029200 E - R 08:00 - 20:00
L 09:00 - 19:00
P 09:00 - 17:00
info.lasnamae@bauhaus.ee
Juhised Lisainfo
Rocca al Mare Vali Valitud
Kaeravälja tn 3 13516 Tallinn +3726029400 E - R 08:00 - 20:00
L 09:00 - 19:00
P 09:00 - 17:00
info.rocca@bauhaus.ee
Juhised Lisainfo