Laeb

Taimelamp - valguskiir taimele pimedaks perioodiks

Kuna meie kliimavöötmes on sügisest kevade alguseni päevad lühikesed ja päikest väga vähe, tuleks mõelda oma toataimede peale ja soetada taimelamp. Neid on erinevaid: lambivarjuga taimelambidLED-ribaga valgustorud ja valgusallikad taimelampidele. Kuigi kastetakse ja väetatakse korralikult, on kõige sagedasem põhjus õienuppude varisemisel just vähene valgus.

Spetsiaalne taimelamp ei muutu liiga kuumaks – liigne soojus võib kõrvetada taimede lehti ja venitada välja taimede kasvukuju. Tavalised valgustid annavad kollakat ja külma alatooniga valgust, säästulambid ka kerge sinaka tooniga valgust. Päris kasutud „tavalised lambid“ küll ei ole, kuid spetsiaalsed taimelambid mõjuvad taimedele paremini. Spetsiaalne taimelamp pole sageli midagi muud kui seest reflektorpinnaga kuppel, sokkel ja valgusallikas. Mitmed tõelised orhideefanaatikud on taimedele lisavalguse andmiseks valinud valgustorud. Need on niinimetatud päevavalguslambid, mille lambid annavad taimedele sobivat valgust, on suhteliselt odavad ja pikaealised.

Ei maksa unustada ka seda, et talvel ja varakevadel alustatakse suvelillede ettekasvatamist (lobeelia, petuunia, peiulill) ja kui harrastad maitsetaimede kasvatamist koduaknal, siis aitab taimelamp taimel seemnest kiiremini võrsuda ja tärganud taimed ei veni pikaks (kui ka tuba pole liialt soe ja muld liialt väetiserikas). BAHAUSi valikus on ka spetsiaalsed taimevalgustid koos maitsetaimepoti kohtadega, mis mõjuvad efektselt ja stiilselt igas köögis.

Kui on valida, kas lisavalgust kasutada või mitte, siis pigem siiski lamp põlema panna. Taimed õitsevad rikkalikumalt ning eriti puhkeperioodita taimed, nagu näiteks klassikaline kuuking annab õievarsi ühtlasemalt. Lisavalgust tasuks anda sügisel ja talvel 12-14 tundi ööpäevas. Oma elu lihtsustamiseks võiks lambi elektrivõrku ühendada taimeri vahendusel, siis ei pea ise lambi lülitamist meeles pidama. Kui sa spetsiaalset lampi paigaldada ei soovi, saad taimelambi väga lihtsalt ka ise teha – lihtsalt keera taimelambi valgusallikas olemasolevasse tavalisse põranda- või lauavalgustisse ja suuna see oma taime poole. 

Vali taimelambid ja -valgustid  Vaata kõiki »
Related Posts
  1. Taimede ettekasvatus: puhas, hea maitsega ja nii öko!

    Taimede ettekasvatus: puhas, hea maitsega ja nii öko!

    Kui unistad orgaanilise toidu kasvatamisest, siis alusta taimede ettekasvatust.  See pole üldse keeruline ja saad seda teha oma aknalaual või rõdul. Et kõik kenasti õnnestuks, siis lugege läbi meie nõuanded ettekasvatuseks.

0 kommentaar(i)
Vali kaubamajad Jätka ostmist
Lasnamäe Vali Valitud
Tähesaju tee 8 13917 Tallinn +3726029200 E - R 08:00 - 20:00
L 09:00 - 19:00
P 09:00 - 17:00
info.lasnamae@bauhaus.ee
Juhised Lisainfo
Rocca al Mare Vali Valitud
Kaeravälja tn 3 13516 Tallinn +3726029400 E - R 08:00 - 20:00
L 09:00 - 19:00
P 09:00 - 17:00
info.rocca@bauhaus.ee
Juhised Lisainfo