Kardinadmuudavad meie kodu hubaseks, pakuvad privaatsust ja stiilset võimalust ruumi pimendamiseks. Lisaks on paksudel kardinatel heli summutav efekt. BAUHAUS pakub erinevates värvitoonides ja mustritega kvaliteetseid kardinaid ja aknakatteid. Valikus on klassikaliselt lihtsaid ühevärvilisi ja modernseid kardinaid. Meie kardinavalikust leiate kindlasti just sellised, mis toovad välja teie individuaalse stiili.

Aasade ja öösidega kardinad - lihtsad, kuid tõhusad

Öösidega või aasadega valmiskardinad on eriti populaarsed, kuna neid on lihtne kinnitada. Ainus, mida peab tegema, on seina külge kinnitada kardinapuu või kardinatross. 

Kardina pikkus 
Kardinad, mis ulatuvad täpselt põrandani, näevad välja elegantsed ja traditsioonilised. Elegantse lohakusega põrandat riivavad kardinad võluvad oma välimusega, kuid sobivad pigem avaratesse ja valgusküllastesse ruumidesse. Esikutes ja koridorides, ehk ruumides, kuhu koguneb mustus kergemini, on soovitatav kasutada pigem lühikest kardinat, mis ulatub aknalauani. 

Kas valida tihedad või läbipaistvad kardinad?
Muidugi mõista lasevad läbipaistvad kangad teie koju rohkem valgust. Seega, need kes igatsevad hubase, kuid samas õhulise elutoa järele, valigu eriti läbipaistvaid kardinaid. Eriti tasub seda jälgida väikeste ruumide puhul, mis tunduvad valgusküllastena ka suuremad. Läbipaistvad kangad sobivad ka töökohtadesse, kus vajatakse valgust, kuid mitte otsest päikesepaistet.
Läbipaistmatute kardinate jaoks kasutatakse tavaliselt polüestrit, polüakrüüli või nende segu. Neid materjale on kerge hooldada ja need hoiavad hästi valgust tagasi. Paljud aga eelistavad kodudes just läbipaistmatute ja läbipaistvate kangaste kombinatsiooni: sõltuvalt ajast saate kanga kihte varieerida. Selleks tuleb lihtsalt paigalada mitme soonega kardinasiin
Loomulikult võid kardinatele juurde osta ka lisavidinad nagu näiteks kardinahoidjad või edevad kardinapuu otsanupud.

Kardinasiin või kardinapuu? Ja millise mõõduga?

Kardinapuud või -siini valides tuleks pöörata tähelepanu kardina liigutamise lihtsusele: on vaja jälgida, et kardin hästi „jookseks”. Eks see sõltub pigem toa stiilist, kas kardinapuu kinnitatakse lakke või seinale.

Kardinasiine on BAUHAUSis saadaval 1-3 realisi. Enne siinide hankimist tuleks valida kardina kangas ja tehniline lahendus. Pimendavad ja rasked kardinad vajavad vastupidavaid siine. Tavaliselt kinnitatakse siinid küll lakke, kuid on ka versioone, mida on võimalik kinnitada ka seinale. 

Kardinapuude materjal on tavaliselt puit või metall. Puidust kardinapuud on tavaliselt valmiskomplektid. BAUHAUSis on võimalik puidust kardinapuid ise kokku komplekteerida. Metallist kardinapuu läbimõõt on tavaliselt 16, 19 ja 20 mm. Kuid on ka erandeid. Kui on soov kardinaid ja aknaid sihvakamatena näidata, tuleks kardinapuu paigutada kõrgemale, madalamas ruumis otse lakke või laepinna lähedusse. Olenevalt akna ülemise serva ja lae vahelisest kaugusest on optimaalne kardinapuu paigutada kas poole peale või kolmandiku võrra aknast kõrgemal.
NB! Kardinakonksud ja kardinarõngad vali vastavalt siinile ja kardina raskusele. Rõngastega metallist kardinapuu võib koliseda üsna ebameeldivalt, selle vältimiseks saab kasutada plastiksisuga metallrõngaid. 

Reguleeritavad kardinapuu komplektid  sobivad aasade ja öösidega kardinatele ning annavad võimaluse erilaiustele akendele panna ühesugused kardinapuud. BAUHAUSis on neid saadaval mõõtudes 120-210 cm, 160-280 cm, 200-400 cm, toru läbimõõduga 13, 16 või 19 mm (värvused must, hõbe, valge, roostevaba teras, pronks, antiikvalge, messing). Komplekti võid ka ise kokku panna, sest samas värvitoonis on valikus eraldi torudkardinakanduridkardinarõngad ja suur valik kardinapuude otsanuppe.

Efektse värviga ribakardinad

Alumiiniumist ribakardinad on modernsed ja vastupidavad lahendused ja BAUHAUSis on neid saadaval erinevas laiuses ja värvigammas: lisaks tavalisele valgele ka siniseid, punaseid, tumehalle, hõbedasi, pruune. Ja värvilise ribakardinaga jääb tulemus juba hoopis põnevam. Ribakardinaid on saadaval laiusega 40 - 160 cm ja kõrgusega 130 - 250 cm. Ribakardinat on võimalik kinnitada lakke, seinale või aknaraamile. Nad reguleerivad hästi tuppa paistvat päikesevalgust ning neid on mugav käsitseda nööri ja pöördvardaga. NB! Ribakardinat saad hõlpsalt puhastada spetsiaalse ribakardinate tolmuharjaga. 

Ruloo võib olla nii läbikumav kui pimendav

Ruloo  on lihtne ja praktiline aknakate mis võimaldab valgust ja vaadet reguleerida kas üles- või allalaskmisega. Tagab privaatsuse ning kaitseb päikesekiirguse eest ning sobib ka pöörd- /kallutavatele akendele. Lihtne paigaldada kruvide või klemmidega. BAUHAUSi valikus leidub nii läbipaistvaid kui ka pimendavaid ruloosid.  Saadaval laiusega alates 45 cm kuni 180 ja pikkusega 150, 165, 175, 190, 210 või 275 cm

Lisaks pakume ka bambusruloosid, mis on valmistatud looduslikust bambusest. See laseb mõningal määral valgust sisse kuid samas tagab privaatsuse. Valikus on kaks naturaalset tooni: naturaalne hele ja pruun bambus. Suurepärane valik neile, kes soovivad interjööri tuua looduslähedust. Bambusruloosid pakume laiusega 60-140 ja pikkusega 160 või 220 cm.

Põnevad voldikkardinad

Voldikkardinad on veel üks hea lahjendus aknakatete valikus. Need on aegumatu disainiga, võimalik avada nii ülevalt alla, kui alt üles ning  liigutada mõlemas suunas. Voldikkardin on paigaldatav igat tüüpi akendele ja liigutatav nööride abil. Seega on hea varjata just seda osa toast, mida varjata soovime. Valikust leiab läbikumavaid kui ka pimendavaid variante. Mõõtudes 40 x 130, 50 x 130, 60 x 130, 70 x 130, 80 x 130, 90 x 130 ja 100 x 130 cm.

Paneelkardina saad kasvõi ise teha

Paneelkardin on kinnituse külge tugevalt ja jäigalt kinnitatud kangapaan, mis liigub mööda siine. Kangast kulub siin vähe, olulised on korralik teostus ja õige materjal ning see, et akna kõrval oleks piisavalt ruumi, kuhu kardinapaneele lükata. Paneelide laiuse saab igaüks ise määrata. Tähtis on, et mitme paneeli puhul tekiks u 4–6 cm laiune ülekate. Kui soovid paneelkardina ise valmistada, siis on BAUHAUS kaubamajades olemas ka paneelkardinate tarvikud. Kangas tuleb eelnevalt muidugi ise välja valida. Paremad on mittevenivad ja siledamad kangad.


BAUHAUSis on esindatud suur valik erineva kujunduse ja kaubamärgiga aknakatteid  ja kardinatarvikud firmadelt: Expo Ambiente, Kirsch, Solid elements, Sombra. Velux katuseakende ruloosid valmistame eritellimusel. Küsi lisa meie üldehituse osakonnast.

Tellige oma kardinad nüüd BAUHAUS e-poest ja kui soovite individuaalset nõu, siis ootame Teid meie kaubamajade sisustusosakonda!

 

Lisaallikad:

Kodus.ee: Kardinate kuldreeglid | Millist kardinatüüpi valida ja millised mõõdud on olulised 
Kodus.ee: Aknakatteid valides... 12 nõuannet paigaldajale