BAUHAUSis on müügil mängumajad, mida on lihtne kokku panna ning mis sobivad põhjamaistesse oludesse.

Mängumaja kokkupanek õnnestub ka algajal. Mängumaja ehitamine on suurepärane viis luua lastele oma koht, kus fantaasia saaks lennata. Laste mängumaja võlu peitub selle miniatuurses olemuses – see on lastele täpselt paraja suurusega ja võimaldab neil luua oma mängumaailma. Kui ehitad mängumajale hea vundamendi ja hooldad seda igal aastal, siis kestab see aastaid.

Mängumaja on mugav osadest kokku panna

Kokkupandava mängumaja tarnekomplekt sisaldab elementosasid:  immutatud aluspruss, hööveldatud põranda- ja katuselauad, seinaosad, sarikad, klaasitud uksed ja aknad, katuse ja põrandaliistud. Ohutuse tagamiseks on klaasi asemel pleksiklaas. 

Mängumajad Vaata kõiki »
  1. E-pood
    Click & Collect
  2. E-pood
    Click & Collect
  3. E-pood
    Click & Collect
  4. E-pood
    Click & Collect

Mängumaja ülespanek

1.Enne kui alustad ülespanekut

Mängumaja ehitust planeerides on hea silmas pidada paari praktilist asja. Alla 20 m² suuruse mängumaja ehitamiseks üldjuhul ehitusluba vaja ei ole, kuid enne ehitamist kontrolli, kas mängumaja vajab valla ehitusluba.
Samuti tasub mõelda, kui lähedale naabri aiale võib mängumaja ehitada, pea meeles 45 kraadi reeglit: mängumaja kaugus teise krundi piirist peab olema vähemalt mängumaja räästa kõrgus.

Juba enne ehitusega alustamist on oluline leida mängumajale sobiv vundament ja see ehituseks ette valmistada. Mängumaja alt tuleb pinnas eemaldada ja tasandada filterkanga ja killustikuga. Alusmaterjaliks sobivad näiteks kergplokid, betoonplaadid või aluspostid. Jälgi et alusmaterjalid oleks paigaldatud korrektselt, et vältida hoone hilisemat vajumist.

2. Mängumaja põrand

Põranda paigaldus algab põrandatalade paigaldamisega tasandatud ja ettevalmistatud alusele. Seejärel kinnitatakse põrandalauad paigaldusjuhiste järgi taladele.

3. Mängumaja seinad

Kui põrand on kokku pandud, on aeg paigaldada seinad. Mängumaja seinad on eelmonteeritud, seega tuleb need lihtsalt akutrelli abil kinnitada. Selles etapis paigaldatakse mängumaja külge ka lagi ja piirded, järgides paigaldusjuhendit.

4. Mängumaja katus

Katuse paigaldamine algab aluskonstruktsiooni paika panemisest. Valmis katuseplaat asetatakse vastavalt juhistele ja naelutatakse konstruktsiooni külge. Seejärel paigaldatakse katuse servad. NB! Katusekatte materjal tuleb osta eraldi, see ei kuulu tarnekomplekti.

5. Mängumaja uks ja aknad

Viimane samm on akende ja ukse paigaldamine. Ukseraamid ja uks kruvitakse ukseavasse ning aknad ja aknaraamid kinnitatakse seintele.

6. Mängumaja viimistlus ja värvimine

Mängumaja tarnitakse värvimata kujul, seega on mängumaja lihtne värvide ja kaunistustega isikupäraseks muuta. Mängumaja pinnal tuleks kasutada värve ja immutusaineid, mis takistavad puitpinna värvimuutust ja kaitsevad seina ilmastikumõjude eest. Selles etapis saavad lapsed kaasa mõelda ja otsustada, millist värvi maja nad soovivad. Mängumajal on piiramatud võimalused – selle võib muuta kioskiks, printsessilossiks või piraadimajaks. Seega muuda mängumaja omanäoliseks ning kaunista see vastavalt lapse maitsele ja nägemusele!

Tarvikud mängumaja ehitamiseks

Mängumaja hooldus ja renoveerimine pikendab selle kasutusiga

Selleks, et mängumaja saaks aastaid edukalt ja turvaliselt kasutada, tee mängumajas iga-aastane kontroll.

  1. Kontrolli mängumaja alusprusse, põrandaid ning jälgi detailide võimalikku roostetamist ja puitdetailide mädanemist. Pööra erilist tähelepanu majakese piirdele ja ustele.
  2. Õlita liikuvaid osasid ja asenda kahjustatud või kulunud osad uutega. Remonditöödel kasuta kindlasti ainult sarnaseid osi, mis kuulusid mängumaja komplekti!
  3. Regulaarne värvimine pikendab oluliselt mängumaja eluiga.
  4. Kontrolli katuse seisukorda, et lekked võimalikult varakult kõrvaldada.
  5. Vajadusel pinguta kruvisid ja polte, seda tuleks teha ligikaudu iga kuue kuu tagant.

Mitmeotstarbeline majake – mida teha mängumajaga, kui lapsed suureks kasvavad?

Mängumajas pakud oma lapsele või lapselapsele hulgaliselt meeldejäävaid mänguhetki, kus laps saab oma fantaasiat kasutada. Mängumaja pakub lastele mõnusat mängu- ja puhkekohta hoovis. Lastele meeldivad lõbusad ja mitmekesised mänguväljakud, kus on palju tegevust. Täienda mängumaja näiteks liivakasti, basseini, kiige või liumäega ning loo suvepäevadeks parim mänguväljak! 

Kui lapsed mängumaja kasutamisest välja kasvavad, tuleb mõelda mida sellega edasi teha. Kõige lihtsam on pärandada see järgmistele mänguealistele lastele, kuid miks mitte kasutada hoopis tööriistakuurina? Majakese täiskasvanute kasutusse võtmisel arvesta kindlasti kaalupiiranguid.